Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović: Svim srcem za broj 4, za cetinjsku đecu i njihove pobjede

''Razvićemo Program stipendiranja sportista i time im pomoći da ostvare svoje potencijale u punom kapacitetu. Bićemo posvećeni i sanaciji školskih dvorišta, fiskulturnih sala i opremićemo školske kabinete''

Dajući podršku listi SDP i građani dajemo podršku za one ljude koji gaje antifašisfičke tekovine, za one ljude koji se nikad nijesu “igrali” sa državotvornošću i nacionalnim identitetom a upravo je taj duh nacionalnog ponosa i ljubavi prema Crnoj Gori najizraženiji na Cetinju, zato odavde treba najsnažnije da se širi taj ponos a u tome su najbolji promoteri sportisti, kazao je košarkaški trener Petar Jovanović, kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”.

“Shodno tome moramo više i jače ulagati u sport na Cetinju jer sport je najmasovnija i najpopularnija aktivnost među djecom i omladinom a prethodna vlast nije dovoljno i na pravi način imala sluha za potrebe sporta i značaja istog za našu djecu, grad i državu. Jednom čuveni Lino Červar reče da je Cetinje “grad sa dvije ulice koji snabdijeva selekciju Crne Gore”, a opšte je poznato sa koliko emocija i nacionalnog naboja cetinjska đeca igraju za klubove domaćeg Lovćena i reprezentaciju Crne Gore u svim sportovima. Zato što je njihov odnos prema gradu i državi takav kakav jeste dužni smo im stvoriti uslove da mogu i dalje sa ponosom nositi na grudima grb grada i državni grb. Zato će nam biti prioritet izgradnja nove sportske dvorane koja će ispunjavati uslove za odigravanje međunarodnih utakmica”, istakao je on.

Jovanović je najavio da će, takođe, izgraditi Kuću sporta u čijem sastavu će biti i Muzej sporta, kao i nove smještajne kapacitete za potrebe kako cetinjskih klubova, tako i priprema sportskih ekipa sa strane.

“Prepoznajemo da je i izgradnja nove atletske staze neophodna u našem gradu. Razvićemo Program stipendiranja sportista i time im pomoći da ostvare svoje potencijale u punom kapacitetu. Bićemo posvećeni i sanaciji školskih dvorišta, fiskulturnih sala i opremićemo školske kabinete. Kontinuiranim ulaganjem u sport i mlade talente snažno ćemo podržati cetinjske klubove i vratiti im status i ulogu koju zaslužuju. Nije samo bitno imati znanja i stručnosti bitno je to pretočiti u službi grada i građana, Zato u neđelju glasajte svim srcem za broj 4, za cetinjsku đecu i njihove pobjede”, zaključuje Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve