Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Papa zahvalio novinarima za otkrivanje seksualnog zlostavljanja

Papa je rekao da je od vitalnog značaja za novinare da izađu iz svojih redakcija i otkriju šta se dešava u spoljnom svijetu, kako bi se suprotstavili dezinformacijama koje se često nalaze na internetu, prenosi Rojters

Papa Franjo zahvalio je danas novinarima što su pomogli u otkrivanju skandala o seksualnom zlostavljanju koje je rimokatolička crkva prvobitno pokušavala da prikrije.

Papa je rekao da je od vitalnog značaja za novinare da izađu iz svojih redakcija i otkriju šta se dešava u spoljnom svijetu, kako bi se suprotstavili dezinformacijama koje se često nalaze na internetu, prenosi Rojters.

“Hvala vam za sve što nam prenosite da nije u redu u crkvi, što ste nam pomogli da to ne gurnemo pod tepih, i hvala vam za glas koji ste dali žrtvama zlostavljanja”, rekao je papa.

On je to kazao na ceremoniji u čast dvoje dopisnika veterana iz Vatikana, novinara Filipa Pulele iz Rojtersa i Valentine Alazraki iz meksičke TV Noticieros Televise.

Skandali u vezi sa seksualnim zlostavljanjem dospjeli su na naslovne strane 2002. godine, kada je američki dnevnik Boston Gloub objavio seriju članaka o zlostavljanju maloljetnika od katoličkih sveštenika i o široko rasprostranjenoj kulturi prikrivanja unutar rimokatoličke crkve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve