Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbačena krivična prijava Dveri protiv Čanka

Liga socijaldemokrata Vojvodine podsjeća da je političko djelovanje Dveri, od osnivanja ovog pokreta, praćeno izlivima ekstremnog nacionalizma i propagiranjem ideja koje promovišu mržnju

Liga socijademokrata Vojvodine saopštilaje da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv Nenada Čanka, koju je 9. septembra ove godine podnio Srpski pokret „Dveri“.

Ovaj pokret je protiv predsjednika LSV podnio krivičnu prijavu zbog navodnog  izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakona Republike Srbije.

Tužilaštvo je navelo da je prijavu odbacilo zbog nepostojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo zbog kojeg se goni po službenoj dužnosti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podsjeća da je političko djelovanje Dveri, od osnivanja ovog pokreta, praćeno izlivima ekstremnog nacionalizma i propagiranjem ideja koje promovišu mržnju.

Članovi Dveri prekidali su tribine o Zoranu Đinđiću, negirali postojanje cijelih nacija, pozivali na kršenje Ustava i zakona po pitanju poštovanja ljudskih prava, negirali genocid u Srebrenici, promovisali politiku desnog ekstremizm, navodi LSV i dodaje  da će oni uvijek će biti brana desnom ekstremizmu i njegovim protagonistima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve