Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada na novoj adresi

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je nove prostorije Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada u Ulici Oktobarske revolucije, čija adaptacija je nedavno završena, saopšteno je iz PG Biroa.

Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će Sekretarijat za saobraćaj, kao jedna od najvažnijih organizacionih cjelina u sistemu Glavnog grada, koja je do sada funkcionisala u krajnje neadekvatnim uslovima, dobiti nove uslove za rad.

„Zahvaljujući našim kolegama iz Agencije za stanovanje, kolege iz Sekreatarijata za saobraćaj dobijaju jedan lijepo osmišljen, u potpunosti adaptiran i funkcionalni prostor površine 230 metara kvadratnih koji će, uvjeren sam, zadovoljiti sve njihove potrebe i ono što je još važnije potrebe krajnjih korisnika usluga našeg sekretarijata“, istakao je Vuković.

On se zahvalio direktoru Agencije za stanovanje Glavnog grada Vladimiru Tomoviću i njegovim saradnicima koji su ovaj prostor učinili neprepoznatljivim.

“Ovo je jedna sajajna priča i nešto što su naše vrijedne kolege iz Sekretarijata odavno i zaslužile“, zaključio je gradonačelnik.

Vrijednost ove investicije je, kako je saopšteno 90 hiljada eura što se odnosi na građevinske radove i još 20 hiljada eura koliko će biti potrebno za opremanje prostora. Važno je istaći da su prostorije u potpunosti prilagođene potrebama osoba sa invaliditetom.

Tomović je kazao da je adaptacija prostora trajala oko osam mjeseci, te da je posao bio jako zahtjevan, jer je sve radove trebalo izvoditi gotovo od početka.

„Prvo je zamijenjeno preko 200 metara kvadratnih fasadne bravarije, jer je postojeća bila dotrajala i kao takva nije mogla omogućiti uslove za boravak. Izmijenjene su kompletne instalacije vodovoda, kanalizacije, elektroinstalacije, jake i slabe struje. Postavljene su nove keramičke pločice i novi podovi. Završeni su gipserski i molerski radovi, urađena je nova unutrašnja stolarija, tako da sada zaista imamo jedan novi prostor koji je na ponos svima nama“ istakao je Tomović i kolegama iz Sekretarijata za saobraćaj poželio uspješan rad u novim prostorijama.

Sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić naglasila je da uređenje novog radnog prostora za Sekretarijat za saobraćaj predstavlja nastavak nastojanja uprave Glavnog grada da unapređuje organizacione jedinice.

Lazarela Kalezić

„Ono što je naročito važno jeste da je prostor dostupan i pristupačan svim građanima, uključujući osobe sa invaliditetom. Posebnu zahvalnost dugujemo kolegama iz Agencije za stanovanje koje su zaista učinile veliki napor da dobijemo dobar i lijep ambijent za rad“, zaključila je Kalezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve