Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Komisija za zdravstvo i socijalnu politiku DPS: MIF po ko zna koji put obmanjuje javnost

Iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a su dostavili ukaz nadležnih inspekcija od 25.10.2021

Nije vam Komisija DPS ukazala na nepravilnosti prilikom oglasa za izbor direktora u ustanovama socijalne i dječije zaštite već su vam to ukazale nadležne inspekcije kojima vi upravljate, poručili su iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Oni su ranije ukazali na to da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja prije nekoliko dana raspisalo oglase za izbor 16 direktora u ustanovama socijalne i dječije zaštite, ne donijevši prethodno rješenje postojećim direktorima o prestanku njihovog mandata, što su iz Ministarstva demantovali.

– Ne čudi od vas da ne znate ko vam šta nalaže, ko vam šta radi i gdje vam se ko nalazi. Ne čudi, jer vi još uvijek nijeste ni počeli da se bavite socijalnom i dječijom zaštitom. To ste najvjerodostojnije mogli i vidjeti u izvještaju Evropske komisije od prije nekoliko dana, da ne bude opet da vam Komisija DPS i to pripisuje – poručili su iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a.

Iz DPS-a su ukazali na to da su u ovom resoru posle godinu zakašnjenja imenovali pomoćnika za jednu cijelu oblast, te da nijesu razvili nijednu socijalnu uslugu.

– A porast djece bez roditeljskog staranja je 30%, nijeste u stanju da stavite u funkciju dom starih u Podgorici i Nikšiću, projekte koje je prethodna vlast završila, nijeste, nijeste, nijeste, o tome ćemo drugom prilikom – poručili su oni i dodali da se nakon svih ovih “nijeste” postavlja pitanje da li vrijedi polemisati išta sa njima.

Iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a su dostavili ukaz nadležnih inspekcija od 25.10.2021.

 

 

 

– Nadamo se da će, dok čitate iste, neko naložiti da i vi napustite kancelarije jer sve što pričate, a ne možemo kazati i radite, jer ne radite ništa, nije istinito – zaključili su iz Komisije za zdravstvo i socijalnu politiku DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve