Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Marić spušta loptu na zemlju, ali vjeruje u djevojke: Možemo da igramo sa Azerbejdžanom

Naše djevojke imaju tri boda iz prve dvije utakmice u ciklusu za Mundijal, a naročito raduje prva pobjeda u zvaničnim utakmicama izvojevana u Zenici

Selektor naše ženske reprezentacije Mirko Marić vjeruje u svoje izabranice pred sjutrašnji duel u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Azerbejdžana.

Naše djevojke imaju tri boda iz prve dvije utakmice u ciklusu za Mundijal, a naročito raduje prva pobjeda u zvaničnim utakmicama izvojevana u Zenici.

– Sigurno da se želi više poslije pobjede nad BiH, ali ja moram da kažem da smo mi i dalje ona selekcija koja je u kvalifikacije krenula iz posljednjeg šešira. Ni u jednom momentu ne može se pomisliti da smo u Bosni napravili nešto veliko i da se možemo opustiti protiv Azerbejdžana. Na nama je da se spremimo najbolje za tu utakmicu, damo maksimum. Mislim da smo reprezentacija koja može da igra sa Azerbejdžanom. Međutim, fudbal je takav i nikada ne možete unaprijed da znate šta će se desiti. Očekujem maksimalnu angažovanost svih djevojaka. To nam je donijelo rezultat u Bosni i na taj način treba da nastavimo da radimo, rekao je Marić.

U dobrom raspoloženju djevojke očekuju sjutrašnju utakmicu.

– Hoću da vjerujem da je samopouzdanje kod djevojaka na većem nivou poslije pobjede u Zenici. Sada kada sam ih vidio poslije mjesec dana osjeća se to. Vjerujem da će to prenijeti na utakmicu. Jako bitan momenat je angažovanost i želja. Od prvog dana im pričam da niko od nas ne smije da ima veću želju od nas. Iz utakmice u utakmicu smo to pokazivali, dodao je Marić.

Naše fudbalerke ostvaruju odlične rezultate na međunarodnoj sceni.

U ovih mjesec je baš lijepo biti u ženskom fudbalu poslije dobrih rezultata. Nadam se da će to privući malo više publike, a da ćemo mi uspjeti da im se odužimo zalaganjem i požrtvovanjem, a nadam se i pobjedom“, zaključio je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović je u duelu sa Bosnom i Hercegovinom bila strijelac gola odluke.

– Kvalifikacije smo počele dobro, pobjedom u Bosni i Hercegovini nadamo se još jednoj u četvrtak. Upoznate smo sa kvalitetom Azerbejdžana. Dosad nismo imale prilike da igramo sa njima. Međutim, na osnovu video snimaka koje smo pogledale, vjerujem da možemo da ostvarimo drugu pobjedu, poručila je Slađana Bulatović.

Crna Gora će protiv Azerbejdžana igrati sjutra od 14 na terenu u Kampu FSCG na Starom aerodromu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve