Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

U Podgorici uhapšen državljanin Srbije, sumnja se da je oštetio budžet Njemačke za skoro dva miliona eura

I.B. je određen ekstradicioni pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici

Službenici Uprave policije su juče, 6. septembra, u Podgorici locirali i uhapsili međunarodno traženo lice I.B. (58), državljanina Srbije.

“I.B. se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Visbaden radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela pronevjera novčanih naknada za izvršen rad, prevara na štetu države i prevara, po Krivičnom zakoniku Savezne Repuublike Njemačke”, saopšteno je iz policije.

Kako su dodali, on se sumnjiči da je u periodu od 2018. do maja 2021. godine u njemačkim gradovima Majnc, Frankfurt i Bad Minder, kao član organizovane kriminalne grupe, obavljao nelegalno finansijsko poslovanje i utaju poreza, čime je ova kriminalna grupa prouzrokovala ukupan gubitak poreza na promet u visini iznosa od 1.941.243 eura na štetu budžeta Njemačke.

“Hapšenju je prethodila istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE, sa Kancelarijom oficira za vezu Savezne kriminalističke policije Njemačke i Timom za ciljano traganje – FAST Njemačka”, navode u policiji.

I.B. je određen ekstradicioni pritvor od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve