Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Prelazni rok: Top 10 transfera koji se čekaju u pet do 12

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su istog ljeta promijenili klubove, to bi samo bilo dovoljno za fudbalski zemljotres, ali to je samo jedan djelić ludila. PSŽ je doveo i Ramosa i Donarumu i Vajnalduma i Hakimija, a možda će i - Erlinga Halanda!

Iza nas je jedno od najluđih ljeta, ali daleko od toga da je gotovo.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su istog ljeta promijenili klubove, to bi samo bilo dovoljno za fudbalski zemljotres, ali to je samo jedan djelić ludila.

PSŽ je doveo i Ramosa i Donarumu i Vajnalduma i Hakimija, a možda će i – Erlinga Halanda!

Real je doveo Alabu i čeka Mbapea, Lukaku je prešao u Čelsi, Junajted je doveo Varana i Sanča, za kraj i Ronalda. Siti je kupio Griliša, nije uspio Kejna, prepustio je Ronalda.

Barsa je pazarila samo besplatno – Depaja, Aguera i Erika Garsiju, stigao je i Emerson, dok je tih bio i Liverpul koji je doveo samo Konatea.

Ipak, u finišu prijelaznog roka bi mogla da se dese još čak 10 veoma zanimljivih i bombastičnih transfera.

Kilijan Mbape

Zamislite i ovaj transfer. Real je dao rok do ponedjeljka u 18.00, kada će ponuda od 170+10 miliona eura biti sklonjena sa stola. PSŽ igra poker, dobro blefira, a zapravo iza ćoška pokušava da odmah preusmjeri taj novac.

Erling Haland

I tu odmah dolazimo to povezanog broja dva na listi. Ako Mbape ode u Real, PSŽ će momentalno pokušati da dovede nevjerovatnog Norvežanina. Bukvalno je PSŽ spreman da preusmjeri čitav novac da ga dovede, teško da će Borusija odbiti, jer narednog ljeta ima klauzulu od samo 75 miliona eura. Ovog bi mogla da zaradi 100 miliona više, a PSŽ će sigurno ponuditi 175, ako za te pare proda Mbapea.

Žil Kunde

Čelsi je kasno sinoć zvanično saopštio odlazak Kurta Zume u Vest Hem i sada uveliko radi na transferu Kundea iz Sevilje. Čelsi je ponudio 50 miliona eura, Sevilja je spremna da ih prihvati, ali najprije mora da mu nađe zamjenu, što je veoma teško, ali ipak je tu Monći, od kog se očekuje da izvuče keca iz rukava. Čelsi je rasprodao dosta igrača, zaradio preko 100 miliona eura i biće apsolutni pobjednik ako dovede i Kundea.

Bernardo Silva

Portugalac je nezadovoljan u Sitiju i svjestan je da će imati veoma malu minutažu kada se oporavi i Kevin De Brujne. Došao je Džek Griliš, Feran Tores je eksplodirao, a Pep ima i Sterlinga, Mareza… Silva je želio u Španiju, Barsa nije imala novca, iako ga baš želi, a Atletiko se povukao iz trke. Čak se pominje i Milan, ali vremena je malo, vidjećemo da li dovoljno.

Entoni Marsijal

O njemu se ne piše mnogo, ali bi još kako mogao da ode. Došli su Ronaldo i Sančo, nije otišao niko. Kavani ne želi i ne mora da ode, ali bi Marsijal mogao da razmisli, jer će vjerovatno biti tek treći izbora, iza Ronalda i Urugvajca, a ne treba zaboraviti ni Grinvuda koji je odlično otvorio sezonu kao centralni napadač. Za sada Marsijal nema zvučnih ponuda, ranije se iza kulisa pominjao Juve, ali je to na dugačkom štapu.

Miralem Pjanić

I Barsa i Pjanić žele po svaku cijenu da nađu rješenje u pet do 12. Kuman ga je otpisao, Mire se nadao povratku u Juventus, ali dolaskom Lokatelija, mora da sačeka da ode i Aron Remzi, što je veoma teško. Velšanin ima ogromnu platu, a sada je još i povrijeđen. Pjanić takođe ima i ponudu Napolija, djeluje da će se vratiti u Italiju, samo je pitanje u koji klub.

Džejms Rodrigez

I o ovome smo pisali – Rafa Benitez ne računa na Kolumbijca i mogao bi da ga trampi sa Portom za Luisa Dijaza. Rodrigez je nastupao za Porto prije odlaska u Monako, bio je dio one čuvene generacije pod palicom Andre Viljaš-Boaša.

Ilaiš Moriba

Nije zvučno ime, ali bi mogao da postane. Mladi vezista je precrtan u Barseloni pošto je tražio ogroman novac za svoj uzrast. Barsa mu je zatvorila vrata i poručila da će ili prihvatiti ponudu Totenhema ili će ostati na tribinama cijele sezone i sljedećeg ljeta otići besplatno. Moriba razmatra opcije sa svojim agentima, koji su već postigli dogovor sa RB Lajpcigom, ali za sljedeće ljeto. Totenhem je ponudio Barsi 15+5 miliona eura i Katalonci su spremni da je prihvate.

Luka Jović

Srpski napadač je povezan sa prva dva transfera. Pisali smo već da će Luka dobro razmisliti ako dođe Mbape i da nije isključeno da ode negdje i na pozajmicu kako bi igrao. Međutim, za sada se pominje samo nedovoljno atraktivna Sampdorija. Međutim, ko zna, možda u pet do 12 uskoči i neka mnogo atraktivnija ponuda.

Filip Kostić

Kragujevčanin je nezadovoljan svojim tretmanom u Ajntrahtu, pošto klub ne želi da prihvati ponudu Lacija. Mauricio Sari želi Kostića, i Srbin je voljan da se preseli u Italiju. Pominje se ponuda i od 30 miliona eura, čeka se odluka Ajntrahta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve