Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Petričević: Distribucija udžbenika u završnoj fazi

Cijene udžbenika su na nivou prošlogodišnjih

Distribucija udžbenika osnovcima u završnoj je fazi, kazao je Dušan Petričević iz Zavoda udžbenike i nastavna sredstva. On je u Jutarnjem programu TVCG istakao da su cijene udžbenika za srednjoškolce na nivou prošlogodišnjih, te da će biti distribuirani nakon knjiga za osnovce.

“Trenutno se nalazimo u završnoj fazi, to jest, počela je isporuka udžbenika treće trijade, tačnije za sedmi, osmi i deveti razred”, kazao je on u Jutarnjem programu TVCG.

Petričević kaže da sve protiče u najboljem redu i nada se da će tako ostati.

“Sama distribucija je planirana u trijadama, odnosno po tri razreda, u različitim vremenskim isporukama. Ovakva distribucija je zamišljena radi lakše kontrole, prebrojavanja količine udžbenika koji će biti dostavljeni svim školama”, kazao je on.

Petričevićč je dodao da će distribucija udžbenika za srednjoškolce početi kada se završi raspodjela osnovcima.

“U našim knjižarama se mogu naći udžbenici kako za osnovnu, tako i za srednju i srednje stručne škole tokom cijele godine. Za privatne knjižare to ide putem narudžbe i obično nekoliko dana nakon narudžbe ide isporuka”, istakao je on.

Cijene udžbenika su na nivou prošlogodišnjih.

“One se kreću za prvi razred 106 eura, drugi i treći 88 eura i za četvrti razred treba izdvojiti najmanje novca, odnosno 80 eura”, kazao je Petričević.

Kada je riječ o udžbenicima za osnovce ima samo izmjena u udžbeniku Likovne kultiure za 7. razred, a za srednju školu izmjene su u udžbeniku za hemiju i zbirci zadataka, ostali su isti.

Prema podacima Ministarstva štampaju se udžbenici za oko 8.000 učenika po razredu osnovne škole.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petričević: Distribucija udžbenika u završnoj fazi – CG Vijesti
27.08.2021-12:20 12:20

[…] Aktuelno […]