Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Protest ribolovaca i vlasnika čamaca zbog ograničenja vanbrodskih motora na deset konjskih snaga

Predstavnik privrednih ribolovaca kazao je da im smeta selekcija u primjeni zakonskih normi i nepoznanica im je osnov po kojem se insistira na ograničenju snage motora pod izgovorom očuvanja sredine

Grupa privrednih ribolovaca i vlasnika čamaca sa Skadarskog jezera protestuje ispred Skupštine Crne Gore zbog važećih odredbi kojim je limitirana snaga vanbrodskih motora na deset konjskih snaga.

Ističu da traže privremeno rješenje i obustavu prijava protiv njih dok ne budu, kako očekuju, usvojene izmjene zakona koje regulišu ovo pitanje na jezeru.

Predstavnik privrednih ribolovaca Nikola Vujanović kazao je da im smeta selekcija u primjeni zakonskih normi i nepoznanica im je osnov po kojem se insistira na ograničenju snage motora pod izgovorom očuvanja sredine.

Iako u zakonu stoji mogućnost da se omogući upotreba jačeg motora od 7,35 kW, uz dozvolu nadležnog organa, ribari kažu da se svi proglašavaju nenadležnim.

Naglašavju da im je zbog ograničenja snage motora ugrožena bezbjednost na jezeru i da je to ključni razlog zbog kojeg se ne slažu sa vazećim rješenjem…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Protest ribolovaca i vlasnika čamaca zbog ograničenja vanbrodskih motora na deset konjskih snaga – CG Vijesti
29.07.2021-13:28 13:28

[…] Aktuelno […]