Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SD Tivat: Radošević nadmašio Bratić u licemjerstvu

U SD-u Tivat su podsjetili Radoševića da je zahvaljujući rukovodstvu bezbjednosti koje pominje kao i svih radnika te službe Crna Gora jedna od malobrojnih zemalja čiji su standardi sigurnosti na nivou regulative Evropske unije ''One Stop Security''

Socijaldemokrate SD Tivat saopštile su da član Glavnog odbora Bokeškog foruma Igor Radošević izvrijeđao kolege s kojima radio dugi niz godina pod izgovorom da brani Tivat i Tivćane.

Radošević je juče saopštio da je na pomolu još jedan skandal u režiji nove državne vlasti, a koji se tiče najvažnijeg privrednog resursa grada – Aerodroma Tivat.

“Naime, kako saznajemo, na mjesto šefa službe bezbjednosti na Aerodromu Tivat novo rukovodstvo Aerodroma Crne Gore je planiralo da postavi lice iz Podgorice. Ne ulazeći u kompetencije sadašnjeg rukovodstva službe bezbjednosti na Aerodromu Tivat koje je bilo više stranačko nego stručno Bokeški Forum iskazuje veliko nezadovoljstvo odlukom novog rukovodstva Aerodroma”, kazao je Radošević.

U tivatskom SD-u su tim povodom kazali da poslije ovog i ovakovog saopštenja Bokeškog foruma, više nista neće biti isto, “kako to vole da saopšte iz koalicije “Crno na bijelo”, čijem savezu pripada i ova tivatska družina”.

Ističu da su mislili da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u svom dosadašnjem mandatu postigla vrhunac licemjera svojim malverzacijama.

“Međutim, Vi ste prevazišli nju, koja je složićemo se, postavila veoma visoke standarde u toj “disciplini”. Pored toga što ste licemjerni, sve više pokazujete i koliko ste zaboravni. Da Vas jos jednom podsjetimo g. Radošević, da je Vaš predsjednik autor pogrdnih pjesmica kojom je dočekana direktorica TO Tivta, postavljena od strane bivše lokalne vlasti. Vaš glavni adut u kampanji bila su upravo obećanja da će u Tivtu raditi Tivćani. Da su obećanja bila lažna najbolje govori to što je Vaš predsjednik, samo poslije par mjeseci, zbog načina na koji se vodi kadrovska politika u Tivtu, uputio izvinjenje na Skupštini opštine Tivat pravdajući iste one prilive kadrova vanlokalnog stanovništa koji su u kampanji kritikovani. To je doduše učinio u prozi, a ne stihu, što mu posebno zamjeramo”, navodi se u saopštenju tivatskog SD-a.

Očigledno je, kako dodaju, da je Radošević mnogo toga zaboravio, “možda zbog sunca koje je ovih dana jako na plažama koje ste takođe u kampanji oslobodili za svoje sugrađane o kojima toliko brinete”.

Traže od njega da podsjeti koliko su kadrova sa strane uposlili u Opštini Tivat dok se, kako ističu u SD-u, sladi nad sudbunom četrdeset nezakonito otpuštenih radnika u Opštini Tivat?

“G. Radoševiću, zaista je sramno na ovakav način izvrijeđati kolege s kojima radite dugi niz godina pod izgovorom da branite Tivat i Tivćane. Možda od jakog sunca na aerodromu Ili zatrpanog smeća ne vidite da su radnici pred kolapsom zbog nestručnosti menadžmenta koji nije u stanju da obezbijedi dovoljan broj radnika da sistem neometno funkcioniše”, naglašeno je u saopštenju.

U SD-u pitaju Radoševića što nije digao glas u odbranu kolega.

“Ili to za Vas nisu sugrađani? Ne vidite stvarnu sliku Vaše politike, zato što ovim postupkom pokušavate da dignete cijenu onog koji Vam je napisao ovakvo saopštenje, nesuđenom ambasadoru koji se bavi politikanstvom izigravajući diktatora u skupštini”, navedeno je u saopštenju.

U SD-u Tivat su podsjetili Radoševića da je zahvaljujući rukovodstvu bezbjednosti koje pominje kao i svih radnika te službe Crna Gora jedna od malobrojnih zemalja čiji su standardi sigurnosti na nivou regulative Evropske unije “One Stop Security” što omogućava putnicima naših aerodromu da preskoče dodatne sigurnosne provjere pri transferima letova unutar EU.

“Možda Vam bude jasnije kad položite prvi stepen engleskog jezika kao jedan od uslova za posao koji obavljate, pa onda uputite izvinjenje u stilu Vašeg predsjednika, u desetercu”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve