Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac sjutra u posjeti Letoniji i bazi Adadži

Sa Injac u posjetu Letoniji boravi i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović

Ministarka odbrane Olivera Injac, boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Letoniji u sklopu multilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore sa ministarstvima odbrane  Slovenije, Sjeverne Makedonije i Republike Letonije, saopštili su iz ovog ministarskog resora.

“Posjeta Injac Letoniji i bazi Adadži je prilika za razmatranje modaliteta jačanja bilateralne i multilateralne saradnje u oblasti odbrane, sa fokusom na značaj zajedničkog angažmana savezničkih zemalja u eFP. Ministri će razmijeniti mišljenja i o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i na Baltiku”, navodi se u saopštenju.

Kako su saopštili, Injac je danas na vojnom aerodromu ,,Knjaz Danilo” dočekala ministarku odbrane Sjeverne Makedonije Radmilu Šekerinsku. Njima će se u Ljubljani, na putu za Rigu,  Letonije pridružiti slovenački kolega Matej Tonin.

Nakon susreta u Rigi sa ministrom odbrane Letonije Artisom Pabriksom, ministri četiri zemlje saveznice posjetiće vojnu bazu Adadži, u kojoj boravi VI kontingent pripadnika Vojske Crne Gore u NATO aktivnosti Ojačanog prisustva na Istoku (eFP).

Sa Injac u posjetu Letoniji boravi i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve