Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Kome odgovara da DJ- ejevi ne rade?

Sofija Petrović- DJ SOPHIE za portal AKTUELNO.ME - Skoro godinu dana ne radimo mi koji i bez korone za nastup možemo zaraditi od 20 - 80 eura. Većina se bori za golu egzistenciju te me interesuje, ko stoji iza ovakvih odluka i ko je na toj sjednici najglasniji kad se odlučuje o nama, te kome sve ovo odgovara?

Turistička inspekcija Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore u saradnji sa pripadnicima Uprave policije kaznila je preksinoć UO “Hide Club” u Budvi sa 2.500 eura zbog organizovanja nastupa DJ-eva, što je suprotno mjerama Ministarstva zdravlja, saopšteno je danas iz Uprave za inspekcijske poslove.

To veče u klubu “HIDE” gostovala je najpoznatiji Dj sa naših prostora  DJ SOPHIE koja je dala izjavu za naš portal. Ona je istakla da se u ovom slučaju radi o duplim standardima.

“Zaista ne vidim logiku da jedan broj muzičara radi, dok je drugima zabranjeno. To što je sada samo dj-evima zabranjen rad posledica je neznanja i nerazumjevanja u proces nastajanja i emitovanja muzike od strane ljudi koji o tome odlučuju. Nije sramota ne znati već je sramota ne pitati pa ću ja sada samoinicijativno, u ime svih kolega, pokušati da objasnim”, rekla je ona.

Kako navodi, muzika je muzika, crnogorski DJ-evi najmanje puštaju elektronsku muziku i  putem naših uređaja šaljemo u etar isto ono što muzičari kojima je dozvoljen rad, sviraju i pjevaju.

“Nema razlike izmedju klavijaturiste koji sa svog instrumenta pusti matricu i mene koja isto to emitujem sa dj opreme.  Sa klavijaturistom u paketu ide vokal uživo dok je na mojim trakama već snimljen. Bend koristi ozvučenje i pojačalo, i kod nas je oprema ista samo što je na stejdžu, umjesto pet, jedna osoba. To je kao da pustite prodavnice da rade, samo što jedan market može, dok je drugome, u ulici pored, rad zabranjen. Takođe, nije zanemarljiv  broj DJ-eva u Crnoj Gori, koji osim od nastupa nemaju alternativni prihod koji će im omogućiti da prehrane porodicu. Borili smo se za prava muzičara, za prava ugostitelja, a sad kad smo samo mi zabranjeni, svi ćute. Ovo je diskriminatorski odnos prema jednom dijelu muzičara jer mi DJ-evi jesmo muzičari, bavimo se muzikom! Mene interesuje zašto je naša branša zabranjena sad kad se polako vraćamo u normalu i kad je bukvalno svima dozvoljen rad, sem nama. Skoro godinu dana ne radimo mi koji i bez korone za nastup možemo zaraditi od 20 – 80 eura. Većina se bori za golu egzistenciju te me interesuje, ko stoji iza ovakvih odluka i ko je na toj sjednici najglasniji kad se odlučuje o nama, te kome sve ovo odgovara?”, poručila je DJ Sophie.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve