Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Leposavić nije dostojan funkcije ministra, nećemo odustati dok ne bude smijenjen

Bogdanović pozvao građane da masovno potpišu peticiju za smjenu Leposavića, koju će uputiti premijeru Krivokapiću 12. aprila - na 28. godišnjicu masakra nad djecom u Srebrenici

Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri neće odustati od već upućenog poziva premijeru Zdravku Krivokapiću da smijeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, poručio je večeras generalni sekretar DPS-a, Aleksandar Bogdanović.

On je pozvao građane da masovno potpišu peticiju za smjenu Leposavića.

“Peticija s potpisima građana biće upućena premijeru Krivokapiću 12. aprila – na 28. godišnjicu masakra nad djecom u Srebrenici. Na taj način, simbolično ćemo poslati poruku da u odnosu na genocid u Srebrenici ne smije biti nikakve relativizacije, da je riječ o najsvirepijem zvjerstvu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, i da građani Crne Gore osjećaju pijetet prema stradalima i saosjećaju s njihovim porodicama. Nećemo preći preko odbijanja aktuelne vlasti i njenih ministara da priznaju genocid u Srebrenici i da time nanose ozbiljnu štetu ugledu Crne Gore”, navodi Bogdanović.

Stavovima koje je iznio u Skupštini Leposavić je, kako navodi Bogdanović, samo potvrdio da je “promoter zločinačke politike koja je i dovela do krvavog raspada Jugoslavije i genocida u Srebrenici”. Ističe da Leposavić nije dostojan funkcije ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava evropske Crne Gore.

“Pozivamo građane da masovno daju svoj potpis i podršku ovoj peticiji i poručujemo da nećemo odustati sve dok ministar Leposavić ne bude smijenjen. To je najmanje što savremena građanska Crna Gora, koja je izabrala evropski i evroatlantski put treba da pokaže”, zaključuje generalni sekretar DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sreten_Vuj
03.04.2021-21:07 21:07

U pravu si, Saša! Alli, oni su vaš produkt! Narasli su zahvaljujući vašoj indolentnosti, zahvaljujući tome što ste dozvolili da porvostepeno osuđeni za terorizam u pokušaju učestvuju na parlamentarnim izborima. I što sad? Opet, mi, patriote od prvina, koje ste marginalizovali u svakom pogledu moramo vaditi uglijeve iz vatre! Dvije krovne instituđcije kulture su na društvenim marginama: DANU i Crnogorski PEN Centar! Svaka normalna država bi ove dvije institucije uključila u budžetsko finansiranje, kao institucije od nacionalno interesa, a ne da funkcionišu kao udruženja građana! I jedna i druga institucija okupljaju ono najvriđjednije u oblasti kulture i nauke Crne Gore,… Pročitaj više »

Slobo
03.04.2021-22:02 22:02

Ovaj decko je veliki organizator.Zna posao treba ga podrzati.Neka ovo jos malo potkrepida ga razumeju idrugi srbi,albanci bosnjaci

Tihana
04.04.2021-02:49 02:49

Svaka normalna država bi i svoju autohtonu crkvu uključila u redovno finansiranje, pored institucija kulture.

Obrad P.
04.04.2021-09:50 09:50

Ne bih se sa nostalgijom prisjetio vremena “Balvan revolucije” da nijesam vidio kakav balvan potencijal se krije u ministru pravde, ljudskih i manjinskih prava. Njegovo je to lično pravo da se ponosi potencijalom balvana i po, pa čak i da bide zaštićen po principu zaštite manjinskih prava i prava na različitost, ali ne sa pozicije ministra koji takva prava štiti. Ukoliko ipak istraje da ostane, na funkciji našlo bi se tu i elemenata konflikta interesa, pa ako mu se to prišije uz zločinačke izjave o Srebrenici, teško da može ostati na slobodi…Teško pa da mu advokat bide i Velibor Džomić… Pročitaj više »

grana
04.04.2021-11:05 11:05

Mandic, Knezevic, Bratic, Leposavic samo iritiraju narod (terorizam u pokusaju, ” ja sam cetnik” te vredjanje i ponizavanje Latinke Perovic itd, Leposavic da negira genocid u Srebrenici. Ako se oni ne sklone sve ce se ponoviti. Gde je kicma drzavi ?