Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivične prijave protiv Đeljošaja i još dvije osobe zbog događaja u Tuzima

Dežurni državni tužilac je, u vezi današnjeg događaja u Tuzima, dao obavezujući nalog policiji da podnese krivičnu prijavu i protiv predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo pozivanje na otpor

Uprava policije – Centar bezbjednosti Podgorica – Stanica policije za javni red i mir je, nakon kontrole tri ugostiteljska objekta u Tuzima, 25. februara 2021, u jutarnjim satima, po nalogu dežurnog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapsila tri osobe, zbog osnova sumnje da su učinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Takođe, dežurni državni tužilac je, u vezi današnjeg događaja u Tuzima, dao obavezujući nalog policiji da podnese krivičnu prijavu i protiv predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo pozivanje na otpor, a protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmulaja i jednog komunalnog policajca, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo pozivanje na otpor putem pomaganja”, navedeno je u saopštenju državnog tužioca i portparola ODT Vukasa Radonjića.

“Konačno, dežurni državni tužilac je dao obavezujući usmeni nalog policiji i da, nakon što su se okupljeni građani Tuzi razišli, obavi kontrolu ugostiteljskih objekata, radi utvrđivanja da li postupaju po naredbama Ministarstva zdravlja, te službeno dokumentuje svako nepostupanje i preduzme neophodne radnje radi dokazivanja krivičnog djela protiv zdravlja ljudi i krivičnog gonjenja učinilaca”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
adio
25.02.2021-19:41 19:41

Ocekivano od Rukoljuba cetnika i bande cetnicke! Kako ih nije sramota da se pojave pred gradjane kada smo gledali kako su oni krsili sve mjere,litijali,lizali kasike u manastire,sahrana,kbc,Danilovic setao kao sizofrenik….Carevic koji je pozivao narod da krsi mjere i govorio da dps placa narod da kaze da je bolestan sad cvili kao …Mrs bando cetnicka! Podrska za Tuzi i Djeljosaja!

Rukfaš
25.02.2021-22:19 22:19

A kada će prijave protiv zavjetnika u Nikšiću? Samo pitam….