Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Studentski parlament UCG podržao inicijativu za smjenu Nikolića

Oni navode da je UCG mogao i morao da uradi više i doprinese unaprjeđenju uslova i kvaliteta studiranja

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore podržao je inicijativu za pokretanje procedure razrješenja predsjednika Upravnog odbora UCG Danila Nikolića.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Studentskog parlamenta Saša Roćen navodi se da je odluka upučena Rektoru i Senatu UCG.

– Razmatrajući predmetnu inicijativu, sa posebnim akcentom na pitanja koja su bila u fokusu Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, a u kojima je izostala odlučnija reakcija uprave Univerziteta i podrška u rješavanju istih pred nadležnim državnim institucijama, kao što su između ostalog problem hiperprodukcije diploma, izostanak sprovođenja zakonske obaveze o rangiranju univerziteta, nedovoljna ulaganja u infrastrukturu i izostanak suštinske primjene zakonske obaveze o praktičnoj nastavi na svim studijskim programima, Skupština je zauzela stav da istu podrži – navodi se u saopštenju.

Oni navode da je UCG mogao i morao da uradi više i doprinese unaprjeđenju uslova i kvaliteta studiranja.

– Takođe, Skupština dijeli stav da je Univerzitet na čelu sa aktuelnom upravom, često postavljao Studentski parlament za prvu liniju odbrane od raznih “napada” od strane javnosti, što je dovelo do situacija u kojima su studentski predstavnici preuzimali odgovornost i kada to nije bilo opravdano – navodi se u saopštenju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve