Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Policija traga za Nikšičaninom zbog pokušaja ubistva

Iz policije navode da postoji osnovana sumnja da je P.K. sa direktnim umišljajem pokušao da ubije V.K. iz Nikšića

Policija potražuje bezbjednosno interesantnog lica P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je u lokalu “Priča” u Nikšiću, 8. novembra pošle godine, pokušao da ubije sugrađanina V.K.

“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić su juče državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv bezbjednosno interesantnog lica P.K. (42) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Iz policije navode da postoji osnovana sumnja da je P.K. sa direktnim umišljajem pokušao da ubije V.K. iz Nikšića, na način što je, 8. novembra 2020. godine oko 21 sat i 50 minuta u ugostiteljskom objektu “Priča” u Nikšiću, iz pištolja ispalio najmanje dva projektila u pravcu oštećenog.

“Jedan od projektila je pogodio oštećenog V.K. u predjelu donjeg dijela stomaka pritom mu nanoseći lake tjelesne povrede. Osumnjičeni P.K. se dao u bjekstvo”, navodi se u saopštenju.

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom, kako dodaju iz policije, preduzimaju se aktivnosti na prikupljanju dokaza i procesuiranju drugih lica, zbog sumnje da pružila pomoć P.K. prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela.

“Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić preduzimaju intezivne mjere i radnje u cilju pronalaska i lišenja slobode P.K.”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve