Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Konsultacije sa ambasadorima 18. januara

Iz Ministarstva kažu da je u pitanju uobičajena praksa ministarstva koja se u pojedinim državama u vidu redovnih ambasadorskih konsultacija organizuje jednom godišnje

Svi šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava pozvani su na konsultacije 18. januara, uključujući i sedam opozvanih ambasadora, potvrđeno je Televiziji Crne Gore iz Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Ministarstva kažu da je u pitanju uobičajena praksa ministarstva koja se u pojedinim državama u vidu redovnih ambasadorskih konsultacija organizuje jednom godišnje.

Navode i da će tokom ovogodišnjih konsultacija biti riječi o ključnim smjernicama vanjske politike nove vlade kao i o pravcima budućeg djelovnja diplomatske službe.

Lukovac: Rješenje u dijalogu Vlade i predsjednika

Odluka Ministarstva vanjskih poslova da pozove sve ambasadore na konsultacije je, prema riječima bivšeg šefa crnogorske diplomatije Branka Lukovca, preuranjena i nepotrebna.

Kao način da se riješi situacija s ambasadorima, uključujući i onih sedam koje Vlada namjerava da opozove, a predsjednik države se tome protivi, Lukovac vidi u dijalogu između Ministarstva vanjskih poslova i Vlade, s jedne, i predsjednika Đukanovića s druge strane. Lukovac je za Antenu M naveo da je od početka jasno da je cilj inicijative MVP-a koju je prihvatila Vlada, da se opozove jedan broj ambasadora i tako otvori prostor za promjenu kadra.

 

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve