Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Vakcine poslije 1. januara, PCR u Kotoru i na sjeveru

Prema riječima Borovinić-Bojović, prve vakcine protiv korona virusa trebalo bi da stignu odmah poslije 1. januara, a isporuke će se vršiti iz više puta

Ministarstvo zdravlja razmotriće povećanje decembarskih plata zaposlenih u zdravstvu od 30 odsto, kazala je Dnevnim novinama nakon jučerašnjeg sastanka sa ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

Prema riječima Borovinić-Bojović, prve vakcine protiv korona virusa trebalo bi da stignu odmah poslije 1. januara, a isporuke će se vršiti iz više puta.

”Ministarka nas je obavijestila da je 15. decembra uplaćen avans od 100.000 eura za učlanjenje Covax sistem za nabavku vakcine protiv korona virusa koje prethodna vlast nije uplatila. Na taj način smo ušli u tu proceduru. Jedan manji dio će biti isporučen odmah poslije 1. januara, a isporuke će se vršiti iz više puta, s obzirom da se pregovara iz više nivoa. Da nije bilo uplaćenih tih 100.000 eura kao avans, ne bismo mogli da uđemo u tu proceduru”, kazala je Krivokapić.

Osim toga, kako je istakla, u naredna dva dana počeće PCR testiranje u Domu zdravlja Kotor i na sjeveru, kako bi se rasteretio Institut za javno zdravlje.

”PCR metoda će već za dva dana početi da se radi na jugu, u Domu zdravlja u Kotoru, i na sjeveru Crne Gore, kako bi se Institut za javno zdravlje rasteretio. Tamo će građanima biti omogućeno da se testiraju i da na vrijeme otkriju da li su zaraženi kako bi se valjano i pravovremeno liječili.

Nastaviće se obilazak svih zdravstvenih ustanova i obaviće se razgovori ne samo sa menadžerima, već i sa svim zaposlenima koji bi iskazali svoje želje i ono što su vidjeli kao nedostatak u radu zdravstvenog sistema”, navela je Krivokapić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
30.12.2020-09:19 09:19

Zna Borovinic Bojovic “vakcina prvog janura” oce “barbika” kokoska ce snijeti preksjutra vakcine,opavi ti kao Rukoljub,Milatovic,i svi apostoli “bupnu i ostanu zivi”no vidji da ti primis “vakcinu”nebi nas imao ko lagati.