Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate predložile kandidate za ministre, Radulović se odrekao resora zbog Medojevića

Kako nezvanično saznaje Dan, Ministarstvo nauke je trebalo da pripadne Branku Raduloviću, koji je odlučio da se odrekne tog resora kako bi omogućio da Nebojši Medojeviću pripadne potpredsjedničko mjesto u Vladi u čijij bi nadležnosti bile reforme i koordinacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje mandatar nije predložio, tj. planirao pri raspodjeli, i to kroz ministarstvo bez portfelja

Demokratska Crna Gora sinoć je proslijedila mandataru Zdravku Krivokapiću spisak kandidata za ministre u novoj vladi koji bi trebalo da pripadnu toj stranci, piše Dan.


Prethodno su čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, proslijedili mandataru pismo o zajedničkom dogovoru o raspodjeli resora, dok će se, kako su saopštili, o kandidatima-imenima naknadno izjasniti.

U pismu, koje je potpisao lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, obavještavaju mandatara Krivokapića da se odriču jednog resora, i to Ministarstva nauke, kako bi pokazali da im nisu važne fotelje, već principi.

Kako nezvanično saznaje Dan, Ministarstvo nauke je trebalo da pripadne Branku Raduloviću, koji je odlučio da se odrekne tog resora kako bi omogućio da Nebojši Medojeviću pripadne potpredsjedničko mjesto u Vladi u čijij bi nadležnosti bile reforme i koordinacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje mandatar nije predložio, tj. planirao pri raspodjeli, i to kroz ministarstvo bez portfelja.

“Profesor Radulović je bio izričit da podnese žrtvu samo da se dođe do rješenja. A sve kako bismo vidjeli da li je Krivokapić spreman na kompromis ili ne. Ako on to odbije, onda to nije reformska vlada i značilo bi da mandatar ne želi lidera PzP-a u Vladi. Tako da je sad lopta kod Krivokapića”, saopšteno je Danu nezvanično nakon sastanka lidera DF-a i SNP-a.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve