Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Hrapović: Situacija složena, ali daleko od one koja zahtijeva odgađanje izbora

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je na sjednici parlamenta posvećenoj poslaničkim itanjima, rekao da je zdravstveni sistem odgovorio izazovima epidemije koronavirusa.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je na sjednici parlamenta posvećenoj poslaničkim itanjima, rekao da je zdravstveni sistem odgovorio izazovima epidemije koronavirusa.

”Zdravstveni sistem je spreman da se uhavti u koštac sa tim, ali nemojmo da ga dovodimo do ivice pucanja. Zbog toga treba poštovati mjere NKT-a. Dajte da budemo svi kao jedan, kao što je bilo u prvoj fazi epidemije. Treba nam malo više svijesti. Čuvajmo zdravlje poštujući mjere, to je jedini put da izađemo iz ove situacije”, rekao je Hrapović.

”Sadašnja situacija je složenija nego u prvom talasu, ali je daleko od one koja bi zahtijevala odgađanje izbora. Ako se budemo pridržavali pravila koje će propisati DIK, rizik za zdravlje se minimizira”, kazao je Hrapović.

On je rekao da je odgovornost za sadašnju situaciju i pitanje o tome potrebno postaviti političkim partijama, konkretno opoziciji, i njihovim aktivnostima.

”Ako svi ne budemo poštovali mjere, ne mogu ja biti odgovoran za razvo situacije”, kazao je Hrapović.

On je odgovarajući na poslanička pitanja rekao da je u vrijeme mandata ove Vlade zdravstveni sistem bogatiji za novu medicinsku opremu vrijednu oko 26 miliona eura.

”Od toga je 14,7 miliona opreme dobio Klinički centar, primarni sektor oji uključuje domove zadravlja 3,7 miliona a sekundarni sektoru odnosno bolnice 6,7 miliona eura. Hitna pomoć, Institut za javno zdravlje i Zavod za transfuziju krvi dobili su 1,2 milion eura”, rekao je Hrapović.

Odluke NKT logične i adekvatne

Hrapović je kazao da plan o otvaranju granica je isključivo odluka koja se donosi na osnovu medicinskih prognoza o posljedicama .

Nema nelogičnosti u odlukama koje se donose na ninvou NKT-a, kazao je Hrapović.

“Zdravlje je na prvom mjestu, ali radna mjesta moramo očuvati, mjere su logične adekvatne i proporicijalne”, kazao je Hrapović.

Poslanička pitanja:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve