Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi problem za Budućnost: Moraitis dobio poziv da od prvog juna ide na osluživanje vojnog roka

Teža okolnost je ono što se događa u vezi napadača Panajotisa Moraitisa – Grk je dobio poziv iz otadžbine da se prvog juna javi na odsluženje vojnog roka

Odsustvo trenera Mladena Milinkovića, koji je po povratku u Podgoricu proveo obaveznih 14 dana u karantinu, a zbog čega nije mogao da vodi ekipu do prošlog petka, nije jedini problem sa kojim se suočava Budućnost pred nastavak domaćeg fudbalskog prvenstva.

Moraitis, Foto: CGsport.me

Teža okolnost je ono što se događa u vezi napadača Panajotisa Moraitisa – Grk je dobio poziv iz otadžbine da se prvog juna javi na odsluženje vojnog roka.

Dvadeset trogodišnji ofanzivac iz Agrinija stigao je u crnogorski klub u januarskom prelaznom roku, a doveo ga je sportski direktor Zvezdan Milošević koji je garantovao za kvalitet bivšeg špica Panahaikija u kojem je i sam radio kao trener.

Moraitisu nije mnogo trebalo da pokaže da vrijedi – skrenuo je pažnju tokom zimskih priprema, dok je na startu proljećne polusezone bio pravo otkrovenje, budući da je postigao pet golova nakon četiri kola, uz podatak da je protivničku mrežu proparao u svakom duelu.

Grk se odmah nametnuo kao rješenje na duže staze, a u tom pravcu išli su i planovi prvog operativca Budućnosti koji već sada želi da produži saradnju sa snažnim napadačem.

Moraitis spada u grupu igrača kojima ugovori ističu na kraju sezone, ali i među one sa kojima bi ,,plavi“ rado obnovili vjernost.

Kako Arena saznaje, Panajotisu su ponuđeni bolji uslovi, a i on je u načelu prihvatio da makar još godinu nosi ,,plavo-bijeli“ dres.

I dok se čekala potvrda iz kluba da Grk ostaje i za sljedeću sezonu – na Stari aerodrom je stigla neuobičajena koverta. Stvari mijenja poziv iz Grčke, zemlje u kojoj je odlazak u armiju obavezan. Popularni Mora bi tako sportsku opremu mogao da zamijeni zelenom uniformom. U narednih devet mjeseci ili godinu, zavisi što ga čeka – pješadija, mornarica ili avijacija.

Svjestan da bi u karijeri mogao nešto da napravi, Moraitisu se ne ide u vojsku, pogotovo ne sa 23 godine, a tek ne sada kada je u naletu forme, kada je skrenuo pažnju i mimo naše države.

Ovaj fudbaler nije voljan da se narednog ponedjeljka javi u kasarnu i uradiće sve da tu obavezu prolongira, makar na još neko vrijeme, iako je to do sada već uradio dva puta.

Ali što ako to ne bude moguće? Što ako od prvog juna bude stvarno vojnik grčke armije?

Jasno je da onda nema svrhe produžavati ugovor sa Moraitisom, kao što je jasno i da bi na taj način Budućnost izgubila kapitalca, priliku da zaradi jednog dana od prodaje.

A tu se onda poteže pitanje odgovornosti, konkretno – Zvezdana Miloševića u ovom slučaju.

Sportski direktor ,,plavih“ je s pravom tvrdio da će Panajotis biti veliko pojačanje, ali kao neko ko je dobro upućen u zbivanja oko momka, posebno zbog saznanja da je prethodno dva puta izbjegao vojsku, nije smio da ulazi u rizik da bez igrača eventualno ostane na ovakav način.

Moraitis, Milošević i trener Mladen Milinković danas nijesu bili dostupni. Nijedan od njih nije odgovarao na pozive i poruke novinara Arene.

Dok iz podgoričkog kluba ne stigne nova informacija oko mladog špica, dok vrijeme ne otkrije karte, možemo da sumnjamo kakva će biti njegova sudbina – Budućnost, armija ili možda nešto treće?

I da napišemo – samo da Mora ne krene u vojsku, a završi u drugom klubu, od kojeg ima ponudu u zavijenoj formi.

Pokazao je da vrijedi. Pogotovo sada kada može da promijeni sredinu bez eura obeštećenja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve