Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Licemjer

Nije zgoreg srpskom ministru odbrane postaviti pitanje – koliko je puta za ovih 20 godina bio na grobu, a kako je rekao “ubijenog prijatelja i sunarodnika” Pavla Bulatovića i odao mu poštovanje?

za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin bio je u posjeti Crnoj Gori.

On je svoj dolazak uredno prijavio i protokolarno mu je dopušteno da kroči u Crnu Goru. Posjeta srpskog ministra nije bila u rangu zvanične državne posjete. Vulin je trebalo je da predvodi delegaciju koja bi prisustvovala pomenu u Rovcima, kod spomenika Pavlu Bulatoviću, ministru odbrane Savezne Republike Jugoslavije (u periodu 1993 – 2000.) koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

Ipak, Vulin se odlučio za malo drugačiji scenario. I svoju posjetu je pretvorio u još jednu vijest za srpske tabloide. Uslijedila je njegova priča o zabrani nošenja srpskih vojnih uniformi za vrijeme posjete, te poređenju Crne Gore sa Hrvatskom, kao valjda tradicionalnim srpskim neprijateljem.

Bez naročite tendencije za spočitavanjem gradiva o prisustvu srpske uniforme u Rovcima, dovoljno je podsjetiti na zločine koje je okupaciona srpska vojska počinila upravo u tom dijelu Crne Gore nakon 1918. godine. O tome, postoje dokumenti i dokazi. Uputstvo glasi: pitati kod Ministarstva kulture Crne Gore na koje je Vulin imao poseban prigovor.

Dalje, nije zgoreg srpskom ministru odbrane postaviti pitanje – koliko je puta za ovih 20 godina bio na grobu, a kako je rekao “ubijenog prijatelja i sunarodnika” Pavla Bulatovića i odao mu poštovanje?

Ova politička farsa jednog srpskog ministra se ispostavlja kao totalni fijasko.

Ili bi možda želio da kaže koliko je puta bio na grobovima drugih visoko pozicioniranih ličnosti koji su u Srbiji ubijeni tih godina poput policijskog generala Radovana Stojičića Badže, pa direktora “Beopetrola” Zorana Todorovića Kundaka, direktora aerodroma Živorada Petrovića, predsjednika vojvođanske Vlade Boška Peroševića, saveznog ministra unutrašnjih poslova Zorana Sokolovića, nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića ili general majora MUP-a Srbije Boška Buhe

Pa, ima da se naplačeš, licemjeru…

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta.  

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve