Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

EPCG donirala novi CTG aparat nikšićkoj bolnici

Elektroprivreda Crne Gore danas je donirala Opštoj bolnici Nikšić novi CTG aparat, saopšteno je iz te kompanije

Elektroprivreda Crne Gore danas je donirala Opštoj bolnici Nikšić novi CTG aparat, saopšteno je iz te kompanije.

foto EPCG

Direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin pojasnio je da aparat koji je donirala EPCG služi za analizu srčanog rada bebe i materičih kontrakcija majke.

“Opšta bolnica Nikšić ima dva ovakva aparata i ovo je treći aparat, a nabavljen u želji da pratimo savremene trendove i kada je tehnologija u pitanju. To je aparat poslednje generacije i pruža mnogo više mogućnosti nego postojeći aparati koje imamo”, kazao je Ašanin.

Predstavnik Elektroprivrede Crne Gore Rajko Šebek istakao je da oni, kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano pružaju podršku u vidu donacija raznim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

“Bez razmišljanja smo izašli u susret Opštoj bolnici Nikšić za kupovinu CTG aparata, kao najbolje organizovanoj, a ujedno i najvećoj Opštoj bolnici na teritoriji Crne Gore”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, EPCG je zdravstvenim ustanovama na teritoriji Nikšića u poslednjih godinu donirala oko 60.000 eura za razne medicinske aparate.

“Ovdje Elektroprivreda Crne Gore neće stati. Naprotiv, ova godina je jubilarna godina Elektroprivrede Crne Gore – obilježavamo 110 godina postojanja i rada. U to ime, u toku ove godine, planirana sredstva za manifstacije usmjerićemo u donacije uglavnom u zdravstveni, kao i prosvjetni sektor”, istakao je Šebek, najavljujući veliku donaciju Opštoj bolnici Nikšić tokom 2020. godine.

Iz EPCG podsjećaju da su tokom 2019. realizovali značajne donacije u zdravstveni sistem: EPCG je podržala društveno odgovornu inicijativu Privredne komore Crne Gore i sa 20.000 eura učestvovala, zajedno sa ostalim partnerima Privredne komore, u projektu prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskih aparata Kliničkom centru u Podgorici; Elektroprivreda, Crnogorski elektrodistributivni sistem, Rudnik uglja Pljevlja i Klinički centar Crne Gore potpisali su četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi u vrijednosti od 300.000 eura; Domu zdravlja Nikšić donirano je 19.500 za medicinske aparate; Domu zdravlja Pljevlja donirano je 21.400 eura za nabavka ultrazvučnog aparata, a Opštoj bonici u Bijelom Polju donirano je 18.000 eura za nabavku rotacionog tkivnog procesora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve