Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvenstvo Balkana u krosu: Berane spremno za spektakl

Na ovom takmičenju učestvovaće oko 400 takmičara iz 20 zemalja (Albanija, Azerbejdžan, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Izrael, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Rumunija, San Marino, Slovenija, Srbija, T urska, Ukrajina i Crna Gora)

Berane će 9. novembra biti domaćin 63. Balkanskog prvenstva u krosu, što je prema mišljenju mnogih, najveća sportska manifestacija na sjeveru naše zemlje.

Kros, Foto: Cdm.me

To je konstatovano i na jučerašnjoj sjednici Organizacionog odbora 63. Balkanskog prvenstva u krosu, za čijeg je predsjednika izabran prvi čovjek opštine Berane Dragoslav Ščekić

Na sjednici, kojom je presjedavao Ščekić, prisustvovali su predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Gojko Banjević, sekretar Milan Madžgalj, kao i predstavnici lokalne samouprave, za direktora 63. Balkanskog prvenstva u krosu izabran je Zoran Jojić, savjetnik predsjednika opštine Berane.

Na ovom takmičenju učestvovaće oko 400 takmičara iz 20 zemalja (Albanija, Azerbejdžan, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Izrael, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Rumunija, San Marino, Slovenija, Srbija, T urska, Ukrajina i Crna Gora). Predsjednik opštine Dragoslav Ščekić zadovoljan je što se takmičenje održava u Beranama, ističući da će opština Berane kao glavni organizator manifestacije angažovati sve svoje kapacitete, kako bi grad i Crnu Goru predstavili na najbolji način.

“Biće uključene kompletne opštinske službe, strukture, sekretarijati i javna preduzeća, zajedno sa nadležnim državnim institucijama, Ministarstvom sporta, Crnogorskim olimpijskim komitetom, Atletskim savezom, kao i sponzorima da organizacija i manifestacija budu na svjetskom nivou”, istakao je Ščekić.

Direktor Prvenstva Balkana, Zoran Jojić, kazao je da ovaj događaj ima sportski, turistički i privredni značaj i da je kompletno rukovodstvo lokalne uprave maksimalno angažovano i spremno za sve izazove koje donosi organizacija velike sportske manifestacije.

“Sama pomisao da dolazi 20 država podiže naš stepen pripravnosti na mnogo visok nivo. Takmičenje zahtijeva veliku ozbiljnost i uradićemo sve da organizacija bude na vrhunskom nivou. Da li možemo da se takmičimo sa nekim velikim državama koje imaju mnogo bolje uslove ne znam, ali sigurno ćemo dati maksimum da se gosti osjećaju zadovoljno, da im budemo na usluzi i da iz našeg grada pođu sa željom da se ponovo vrate”, kazao je Jojić.

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Gojko Banjević, istakao je da je ova manifestacija ima veliki značaj za Berane i Crnu Goru, ne samo za razvoj sporta, već i šire.

“Balkanska atletska federacija više se ne sastoji od sedam ili osam država članica. Sa prudruženim državama broji 20 članica, a ove godine taj broj je veći za jednu novu. Tako će se, u novembru, pola atletske Evrope okupiti u Beranama, što ovu manifestaciju čini velikom i za čiju organizaciju je potrebno uložiti. veliki trud i rad”, kazao je Banjević.

Sekretar ASCG Milan Madžgalj, rekao je da će takmičenje u šest disciplina biti organizovano za mlađe juniore i juniorke, te mlađe seniore, seniorke i naravno u seniorskoj konkurenciji.

“Ovo takmičenje se održava na završetku atletske sezone i u Berane će doći najbolji balkanski trkači. Pored njih, biće ugošćeni i zvaničnici iz Balkanske atletske federacije, te predstavnici brojnih atletskih federacija”, kazao je Madžgalj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve