Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bezos sa 114 milijardi dolara najbogatiji Amerikanac

Minimalna neto vrijednost potrebna za ulazak u ekskluzivni klub američkih bogataša nije se promijenila u odnosu na prošlu godinu i iznosi 2,1 milijarde dolara

Najbogatiji Amerikanci sa Forbsove liste 400 najbogatijih vrijede rekordnih 2.960 milijardi dolara, što je porast od 2,2 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Getty images

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos zauzima prvo mjesto najbogatijeg u SAD-u već drugu godinu zaredom.

Njegovo bogatstvo trenutno iznosi 114 milijardi dolara i manje je u odnosu na 160 milijardi dolara godinu ranije.

Njegova bivša supruga Mackenzie Bezos prvi put se našla među 15 najbogatijih Amerikanaca, s bogatstvom od 36,1 milijarde dolara.

Gejts na drugom mjestu

Vlasnik Microsofta Bill Gates se nalazi na drugom mjestu, kao i prošle godine, ali razlika između njega i Bezosa drastično se smanjila, na osam milijardi dolara.

Osim MacKenzie Bezos, još 18 bogataša pridružilo se najbogatijim Amerikancima, a među njima se nalaze i Tim Sweeney, čija kompanija za videoigre Epic Games stoji iza popularnog Fortnitea, te Orlando Bravo, koji trguje privatnim kapitalom i prvi je milijarder rođen u Portoriku.

Minimalna neto vrijednost potrebna za ulazak u ekskluzivni klub američkih bogataša nije se promijenila u odnosu na prošlu godinu i iznosi 2,1 milijarde dolara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve