Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Klop: Njukasl će se boriti svom snagom

Na samom početku konferencije za medije pred duel sa Njukaslom menadžer Liverpula Jirgen Klop govorio je o povredi prvog golmana tima Alisona Bekera i poručio da neće vršiti pritisak na njega kada je u pitanju povratak među stative

Takmičenje u Premijer ligi nastavlja se ovog vikenda, a prvi meč u petom kolu igraju Liverpul i Njukasl. Jirgen Klop je pred ovaj duel govorio i o povredama golmana Alisona i Nabija Keite.

Klop, Foto: Skysport.com

Na samom početku konferencije za medije pred duel sa Njukaslom menadžer Liverpula Jirgen Klop govorio je o povredi prvog golmana tima Alisona Bekera i poručio da neće vršiti pritisak na njega kada je u pitanju povratak među stative.

“Alisonov oporavak teče dobro, ali nema potrebe da se požuruje sa povratkom. Radi se o ozbiljnoj povredi, ali sada je sve mnogo bolje. Nemamo tačan datum povratka za Alisona, ali od početka je bio plan da se vrati posle sledeće internacionalne pauze”, rekao je Klop.

Nešto je bolja situacija sa Nabijem Keitom, ali ne i kada su u pitanju Natanijel Klajn i Glacel:

“Nabi bi mogao da počne sa treninzima kada se sledeće nedelje vratimo iz Napulja. Klajn i Glacel su još daleko od povratka, ali i oni napreduju”.

Novinari su imali želju da razgovor prebace na predstojeće gostovanje Napoliju u prvom kolu Lige šampiona, ali Klop je želeo da razgovara o Njukaslu.

“Ako želite da razgovaramo o Njukaslu, mogu da vam odgovorim. Uradili su dosta toga dobrog u duelu sa Totenhemom. U posljednjem meču kod kuće, protiv Arsenala dobro nam je došla podrška sa tribina, biće tako i ovoga puta. Njukasl će se sigurno boriti svim silama. Što se tiče Salaha i Manea sjajno je što nisu imali reprezentativne obaveze. Uvijek sam zadovoljan kada igraju za reprezentaciju, ali ponovio sam već 500 puta, uvijek u ovom intenzivnom periodu dobro dođe kada neko ne mora da ide. Sadio i Mo imali su priliku da se osvježe i odmore”, rekao je Klop koji je naglasio da uz dobru igru uvijek u sportu treba imati i malo sreće.

“Život bez sreće je prilično težak. Fudbal je bez nje teška borba. Normalno je i prihvatamo da je tako. Da li može da se utiče na sreću? Pa, radimo na tome”.

Liverpul se nada da će nastaviti seriju pobjeda u ligi, ali i na domaćem terenu, ali Klop kaže da se niko time ne opterećuje.

“Bilo bi dobro da dan kada će serija bez poraza kod kuće biti prekinuta dođe što kasnije. Možemo samo da damo sve od sebe, ali ne opterećujemo se tim rekordom. Rekordi su tu da ih nadmašiš. Jedino o čemu ja brinem je da budemo u boljem ritmu i formi nego Arsenal”.

Meč na Enfildu biće odigran sjutra u 13:30 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve