Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NP Biogradska gora: Od ove godine dva turistička vozića

Novitet u turističkoj ponudi ovog parka predstavlja “Posmatranje medvjeda”, koju Nacionalni parkovi Crne Gore realizuju u saradnji sa Parkovima Dinarida

U susret predstojećoj turističkoj sezoni, koja u Nacionalnom parku Biogradska gora tradicionalno počinje manifestacijom „Prvomajsko otvaranje parka“, u toku su završni radovi na uređenju pješačkih i biciklističkih staza, vidikovaca i parking prostora, kako bi spremni dočekali posjetioce. Od ove godine turistička ponuda obogaćena je i sa dva turistička voza, saopšteno je danas iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

“I ove kao i prethodnih godina posjetiocima će na raspolaganju biti Centar za posjetioce, suvenirnica i restoran na obali Biogradskog jezera, pješačke i biciklističke staze, tematska staza u Dolovima, vidikovci, iznajmljivanje kajaka i drvenih čamaca za vožnju jezerom i drugi sadržaji”, navodi se u saopštenju.

Novitet u turističkoj ponudi ovog parka predstavlja “Posmatranje medvjeda”, koju Nacionalni parkovi Crne Gore realizuju u saradnji sa Parkovima Dinarida.

“U sklopu ovog projekta napravljena je Marketing strategija posmatranja medvjeda u okviru koje su nadzornici parka prošli specijalne obuke za vodiče. Takođe, pomenutim projektom u tekućoj godini biće izgrađene platforme sa kojih će posjetioci moći da posmatraju medvjede, kao i formiranje Centra za posjetioce i suvenirnice koje će se nalaziti u sklopu Upravne zgrade NP Biogradska Gora u Kolašinu. Otvaranjem Centra za posjetioce i suvenirnice u Kolašinu, u kojoj će lokalni proizvođači moći da plasiraju svoje proizvode i rukotvorine. Na ovaj način će se i doprinijeti umanjenju sezonalnosti. Kako bi obogatili i učinili zanimljivijim boravak u prirodi za najmlađe narednih dana biće montirano i dječije igralište u blizini Biogradskog jezera”, ističu u NPCG.

Nova ponuda u parku Biogradska gora, od ove turističke sezone, biće i posjeta Botaničkoj bašti-spomeniku prirode, koja je od decembra 2018. godine povjerana Nacionalnim parkovima Crne Gore na upravljanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve