Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

U toku je još jedan protest u Beogradu, šetnja i do zgrade Vlade Srbije

Okupljeni građani nose zastave Srbije i transparente među kojima su i "Filozofski - istorija", "Pošta - poštarima, stranke - političarima", "Ne trebaju nam PUPS-ovci, trebaju nam stručnjaci"

U toku je novi protest “Jedan od pet miliona” na Platou ispred Filozofskog fakulteta. Protestna šetnja će se, kako je najavljeno, završiti ispred zgrade Vlade Srbije. Organizatori su najavili i da je planiran performans “Dnevnik slobodne Srbije” kod zgrade RTS.

Izvor: REUTERS/Djordje Kojadinovic

Okupljeni građani nose zastave Srbije i transparente među kojima su i “Filozofski – istorija”, “Pošta – poštarima, stranke – političarima”, “Ne trebaju nam PUPS-ovci, trebaju nam stručnjaci”.

Potpisuje se peticija Vojnog sindikata Srbije, kojom se traži “poništavanje Vulinovih (ministar odbrane Aleksandar) nezakonitih akta”. Među okupljenim građanima su i lider pokreta Dveri Boško Obradović i lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Protesna šetnja počela je nakon obraćanja istoričara Čedomira Antića, jednog od organizatora Miodraga Simovića i uhapšenog studenta FPN Stefana Simića. Glumac i član DS Branislav Lečić je najavio da će se obratiti na kraju šetnje, ispred zgrade Vlade Srbije, kada će, kako je naveo, izneti konkretan plan za naredne subote.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve