Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Njemačkim privrednicima predstavljeni investicioni potencijali Podgorice

Vuković je saopštio da gradska uprava ima u planu realizaciju kapitalnih projekata iz oblasti putne infrastrukture, projekata iz oblasti zaštite životne sredine, novih sportskih sadržaja, kao i projekte u oblasti ekonomskog razvoja i podsticanja preduzetništva u Glavnom gradu

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, danas je u ime domaćina pozdravio Delegaciju “Germany Eastern Business” asocijacije koja je u posjeti Crnoj Gori.

Sastanaku koji je u EU info Centru organizovala Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori, pored delegacije njemačkih privrednika, prisustvovali su predsjednici opština: Danilovgrad Zorica Kovačević, Herceg Novi Stevan Katić, Nikšić Veselin Grbović, potpredsjednik Opštine Berane Marko Lalević, kao i predsjednik Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić, saopšteno je iz PG Biroa.

Pozdravljajući sve prisutne, gradonačelnik Vuković je njemačkim privrednicima poželio dobrodošlicu u Glavni grad Crne Gore, ističući da je ovo samo jedan u nizu od načina bližeg povezivanja između dvije zemlje.

“Gradonačelnik je njemačke privrednike upoznao sa investicionim potencijalima Podgorice i naglasio da gradska uprava ima ozbiljnu agendu kada su u pitanju projekti koji doprinose razvoju Podgorice i većem kvalitetu života građana.

Vuković je saopštio da gradska uprava ima u planu realizaciju kapitalnih projekata iz oblasti putne infrastrukture, projekata iz oblasti zaštite životne sredine, novih sportskih sadržaja, kao i projekte u oblasti ekonomskog razvoja i podsticanja preduzetništva u Glavnom gradu”, navodi se u saopštenju.

Njemački preduzetnici iskazali su zainteresovanost za učešće u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine, u prvom redu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, obnovljivih izvora energije i proizvodnje energije iz deponijskog biogasa.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti efikasnijeg korišćenja IPA sredstava za podršku u realizaciji razvojnih projekta u crnogorskim opštinama, dodaju iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve