Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Velika tuga u Italiji: Godina od tragične smrti Davidea Astorija (VIDEO)

Sve utakmice 26. kola italijanskog prvenstva prekidane su u 13. minutu u znak sećanja na Davidea Astorija, bivšeg kapitena "viole" i reprezentativca Italije.

Prošlo je tačno godinu od tragične smrti u snu Davidea Astorija. Fudbalski svijet će ga pamtiti zauvek…

Foto: Mondo.me

Emotivno je bilo ovog vikenda na terenima Serije A.

Sve utakmice 26. kola italijanskog prvenstva prekidane su u 13. minutu u znak sećanja na Davidea Astorija, bivšeg kapitena “viole” i reprezentativca Italije, koji je preminuo na današnji dan – 4. marta 2018. prošle godine.

Čini se, ipak, da je najemotivnije bilo na stadionu “Atleti Azuri d'Italija”, gde je gostovala Fiorentina, s obzirom da je Astori rođen i sahranjen u mjestu San Đovani Bjanko.

Ono je udaljeno svega dvadesetak kilometara od Bergama u kom se igrao meč.

Kada je Josip Iličić, nekadašnji Astorijev saigrač iz dana u “Violi”, u 13. minutu izbacio loptu van granica terena, navijači, igrači i svi ostali prisutni na stadionu gromoglasnim aplauzom, sa suzama u očima, još jednom su pozdravili prerano preminulog Italijana.

Što je izazvalo suze…

Podsijetimo se, Astori (31) je preminuo u hotelu prije tačno godinu dana, uoči utakmice Udineze – Fiorentina, a obdukcijom je utvrđeno da je srčani zastoj bio uzrok smrti.

Njegova smrt je izazvala veliki šok u fudbalskom svijetu, odložene su sve utakmice Serija A i B tog vikenda, a ispred stadiona “Artemio Franki” okupilo se desetine hiljada navijača koji su odali poštu svom nekadašnjem kapitenu.

Astori je imao “tahiaritmiju”, zbog koje je njegovo srce kucalo sve brže i brže, dok na kraju nije stalo.

Ipak, krajem decembra u Italiji se pojavila informacija da su lekari, možda, mogli i da spriječe smrt, pošto je, navodno, na pregledima iz 2016. i 2017. godine bilo utvrđeno da postoje mane na srcu, zbog čega je trebalo da okonča fudbalsku karijeru.

Fiorentina je odlučila da njihov trening centar ponese ime po Astoriju.

Foto: Mondo.me

Što se tiče same utakmice, “viola” je povela na samom otvaranju, ali je ostala bez bodova, prvi put u 2019. godini, pošto je Atalanta zabilježila pobjedu od 3:1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve