Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

CBCG o akviziciji CKB: Odredićemo se o prodaji Societe Generale Montenegro, nećemo dozvoliti monopol

Centralna banka Crne Gore je, dopisom glavnog izvršnog direktora CKB od 14.02.2019. godine, upoznata sa namjerom prodaje, odnosno kupovine 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale Montenegro od strane CKB, ali ne i sa konkretnim elementima Ugovora o kupovini zaključenog između ova dva subjekta.

-U skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, CBCG će, nakon podnošenja zahtjeva za spajanjem pomenutih banaka, u formalnom postupku odlučivanja pribaviti sve relevantne informacije i aktuelne podatke na osnovu kojih će se cijeniti ispunjenost propisanih uslova za odobrenje spajanja banaka, kao i uticaj ove transakcije na ostatak bankarskog tržišta. Dakle, CBCG će se odrediti prema ovom pitanju, uvažavajući namjere i poslovne planove investitora, ali uz strogo poštovanje propisanih procedura i vođenje računa da ne dođe do rizika monopolizacije tržišta  – navodi se u saopštenju.

CBCG podsjeća da je odluka Societe Generale banke da proda svoju banku u Crnoj Gori dio ukupne strategije povlačenja ove grupacije iz regiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve