Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vladimir Putin stigao u Beograd

Ruski predsjednik Vladimir Putin izašao je iz aviona na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” gdje ga je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putinov avion sletio je oko 13 sati.

Tri Miga su dopratila avion predsjednika Rusije od mađarsko-srpske granice.

Dvojica predsjednika ušla su u Putinovu predsjedničku limuzinu i krenula ka Novom groblju gdje će položiti vijence na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu. Potom će uslijediti svečani doček ispred „Palate Srbija“ u Novom Beogradu.

Ponovo će se sastati dvojica predsjednika, a nakon toga i delegacije dvije zemalje. Razmjena potpisanih bilateralnih dokumenata obaviće se u prisustvu dvojice šefova država, a potom će biti upriličena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije od strane Vladimira Putina.

Dvojica predsjednika će pet minuta kasnije dati izjave za medije, a u 18 časova i 15 minuta slijedi obilazak Hrama Svetog Save. Ispred hrama u centralno beogradskoj opštini Vračar planiran je i doček građana za gosta iz Rusije.

Avion s ruskim privrednicima, koji su dio delegacije koju predvodi ruski predsjednik Putin, sletio je u na aerodrom “Nikola Tesla”. Ruski šeg diplomatije Sergej Lavor doputovao je u Beograd u srijedu uveče.

izvor slobodnaevropa.org

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve