Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaraz ponovo prvi na ATP listi, Novak Đoković tek treći

Novak Đoković (5.955) je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rmu, gdje je branio titulu osvojenu prošle godine, i to ga je koštalo gubitka 820 bodova i pada na treće mjesto na ATP listi.

Španac Karlos Alkaraz (6.815) i pored neuspjeha na Mastersu u Rimu vratio se na prvo mjesto na ATP listi, poslije sedam nedjelje pauza i započeo svoju 23. nedjelju na prvoj poziciji.

Trijumfom u “Vječnom gradu” Rus Danil Mendvedev (6.330) se probio na drugo mjesto svjetske rang liste i na taj način veoma prijateno iznenadio svoje navijače prvim trijumfom na nekm odturnira na šljaci.

Novak Đoković (5.955) je ispao u četvrtfinalu Mastersa u Rmu, gdje je branio titulu osvojenu prošle godine i to ga je koštalo gubitka 820 bodova i pada na treće mjesto na ATP listi. Đoković je na prvom mjestu ATP liste ukupno proveo rekordnih 387 nedjelja, u sedam “mandata” kao teniski broj 1.

Ni Norvežanin Kasper Rud (4.915) se nije proslavio u Rimu, ali je zadržao četvrtu poziciju na rejting lisi.

Alkaraz će na prvommjestu ATP list sasvim sigurno ostati narednih pet nedjelja, odnosno do završetka drugog Grend slem turnira sezone, odnosno Rolan Garosa. Alkaraz će u Parizu biti prvi nosilac, drugi će biti Medvedev, a Đoković tek treći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve