Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Klikovac: Abazović se ponaša kao da je Vlada njegova privatna kuća, ministri rade kako on kaže

''Abazović doživljava Vladu kao privatnu kuću u kojoj je gazda, a ministri se ponašaju kako on želi, u skladu sa tajkunsko-partijskim interesima GP URA''

Jedinstven je primjer Crne Gore u državama zapadno-evropskih vrijednosti da se parlamentarna većina, smijenjena Vlada i raspušteni parlament ponašaju kao da su normalne političke okolnosti, kazao je odbornik u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da građani Crne Gore žele državu vladavine prava, građansku i državu okrenutu ka EU i NATO-u.

“Ovakvo političko ponašanje je daleko od toga. Posebno treba istaći da premijer (Dritan) Abazović prednjači u takvom ponašanju i doživljava Vladu kao privatnu kuću u kojoj je gazda, a ministri se ponašaju kako on želi, u skladu sa tajkunsko-partijskim interesima GP URA”, navodi Klikovac.

Ponavlja da su ciljevi političke većine jasni – “povlačenje priznanja države Kosovo, izlazak Crne Gore iz NATO-a, prihvatanje srpskog sveta kroz formu Open Balkana, a kasnije i neka vrsta ujedinjenja sa Srbijom”.

“Pokret URA se predstavljao kao građanska partija, a zapravo je samo politička struktura koja štiti interese Open Balkana, Aleksandra Vučića i onih koji stoje iza takvog projekta”, naglašava Klikovac.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, Klikovac kaže da se novoizabrani predsjednik države Jakov Milatović sa pozicije ministra ekonomskog razvoja obračunavao sa stranim investitorima.

“On je kreirao ambijent u kojem strane investicije nijesu dobrodošle u Crnu Goru i ima direktnu odgovornost što je američka Privredna komora dala negativne ocjene, kada je riječ o biznis ambijentu u Crnoj Gori”, ocjenjuje Klikovac.

Kada je riječ o vršnjačkom nasilju, Klikovac kaže da se region nalazi u teškoj situaciji.

“Mislim da svi politički akteri snose političku odgovornost jer upravo oni zajedno sa medijima kreiraju političku atmosferu koja se posljednjih tri do pet godina bazira na agresivnoj retorici koju slušaju mlađe generacije”, kaže Klikovac, dodajući da na nasilje utiču i određeni socijalni faktori.

“Država mora naći mehanizam da pomogne žrtvama nasilja, ali i onima koji imaju problem sa manifestovanjem nasilničkog ponašanja. Često je zanemareno verbalno nasilje koje se dešava svakodnevno između učenika, a alarmi države upale se kada se to manifestuje fizičkim putem”, poručuje Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve