Nedjelja, 3 Marta, 2024
Rubrika:

Ukrajinci na čamcu pokušali da spriječe Abramovičevu jahtu da uplovi u Bodrum

Luksuznu jahtu u poznatoj turkoj luci i elitnom ljetovalištu ''dočekali'' su jedriličari u malom čamcu sa zastavom Ukrajine i transparentom, na kom je pisalo ''Ne ratu''. Ipak, njihov plan da prepriječe put jahti nije bio uspješan

Članovi juniorskog jedriličarskog kluba iz Ukrajine, koji su ostali u Turskoj nakon početka rusko-ukrajinskog sukoba, pokušali su da spriječe uplovljavanje luksuzne jahte „My Solaris“ koja se povezuje s ruskim milijarderom Romanom Abramovičem u tursku luku Bodrum.

Podsjetimo, jahta ruskog oligarha ka Turskoj se uputila iz naše zemlje, gdje je bila usidrena nedaleko od Tivta.

Luksuznu jahtu u poznatoj turkoj luci i elitnom ljetovalištu „dočekali“ su jedriličari u malom čamcu sa zastavom Ukrajine i transparentom, na kom je pisalo „Ne ratu“. Ipak, njihov plan da prepriječe put jahti nije bio uspješan.

„My Solaris“, megajahta duga čak 140 metara, u Bodrumu će ostati nedjelju dana. Njena naredna destinacija za sada ne zna.

Inače, ovo je druga jahta koju je Abramovič „vezao“ u Bodrumu. Prije nekoliko dana, u ovu tursku luku uplovilo je i njegovo luksuzno plovilo „Eclipse“, jedna od najvećih jahti na svijetu. „My Solaris“ vrijedi oko 600 miliona dolara, a „Eclipse“ čak 900 miliona.

Podsjetimo, Evropska unija je 14. marta odlučila da proširi sankcije na još ruskih oligarha među kojima je i milijarder Abramovič kao odmazdu za rusku invaziju Ukrajine. Abramovič je od prošle nedjelje na listi sankcionisanih ruskih državljana Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, a od sredine marta i na listi sankcija Vlade Australije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve