Tramp verbalno napao novinara CNN-a na konferenciji za novinare u Bijeloj kući: “Samo sjedi” (VIDEO)

Predjsednik SAD Donald Tramp žustro je večeras reagovao na pitanja reportera u toku pres konferencije koja je održana nakon jučerašnjih izbora. Američki predsjednik naredio je novinaru CNN Džimu Akosti da “spusti mikrofon” i poručio mu da “samo sjedne”.

foto Rojters

Sve je počelo od pitanja o migrantskom karavanu, koji se približava Sjedinjenim Američkim Državama. Novinar CNN Džim Akosta rekao je da je Tramp “demonizovao” migrante, jer je  grupu nazvao “invazijom”.

“Mislim da bi trebalo da me pustite da vodim zemlju, pokrećite CNN, a ako dobro uradite , vaši rejtinzi će biti mnogo bolji”, rekao je Tramp.

Nakon što je Akosta pokušao da nastavi svoje pitanje s drugom temom o istrazi tužioca Roberta Milera o miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine, Tramp je samo ljutito rekao: ” To je dovoljno. Sad je dosta. Sad je dosta. Izvinite, to je dovoljno.”

Tokom rasprave, Tramp je rekao da “nije zabrinut zbog bilo čega” jer je istraga “prevara”.

Nastavivši da se bori da postavi pitanje Akosta, bio je prekinut riječima Trampa ” To je dovoljno. Spustite mikrofon.”

Novinaru Akosti nakon toga je prišla žena iz osoblja Bijele kuće koja je došla da preuzme mikrofon od reportera CNN. Dok je reporter nastavio da postavlja pitanja i bez mikrofona, Tramp je postao uznemireniji i otišao sa podijuma.

Vraćajući se na podijum, Tramp je rekao: ” Reći ću vam, kako bi se CNN trebao sramotiti što radite za njih. Ti si gruba, strašna osoba. Ne bi trebalo da radiš za CNN. Način na koji tretirate Saru Hackabee je užasan i način na koji tretirate druge ljude su užasni. Ne bi trebalo tako postupati sa ljudima.” – poručio je ljutito Tramp.

Drugi reporter , Piter Aleksander pozvao je predsjednika i rekao: ” U Džimovu odbranu, puno sam putovao sa njim , on je marljivi reporter.”

Tramp ga je prekinuo, rekao je novinaru NBC Njuz da ” nisam tvoj veliki obožavatelj”, što je izazvalo smijeh u sali.

Novinar Akosta nastavio je da pokušava da postavlja pitanja bez svog mikrofona, što je dovelo Trampa da mu kaže: ” Samo sjedi, molim te. Kada objavljujete lažne vijesti – nekada objavljujete lažne vijesti, kojih CNN pravi puno, vi ste neprijatelj naroda”.

Tramp se sukobio sa serijom novinara tokom 90-minutne konferencije za štampu, pošto su novinari često govorili preko njega i jedni drugima kada su pokušavali da postavljaju svoja pitanja.

Na više pitanja od strane Yahoo-a ! novinara o tvrdnjama o rasističkim komentarima- koje je snažno odbacio- Tramp je rekao: ” Tiho.Tiho.Vidite, kada govorite o podjelama (u Americi), ljudi poput ovoga uzrokuju podjelu, divnu podjelu”.

-Činjenica da nikad nisam koristio rasističke termine, to je činjenica. Ko si ti? Odakle si?Yahoo. Oh dobro. Nadam se da dobro radite.” – rekao je Tramp.

Pogledajte video:

izvor independent.co.uk, youtube.com

Komentari

avatar