Kako Unija CG US ističe u saopštenju, napadi Srbije na Crnu Goru su inspirisani permanentnim subverzivnim aktivnostima države Srbije preko filijale Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koja manipuliše sa pravoslavnim vjernicima.

Foto: Ilustracija

“Ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, kome je bilo zabranjeno poslije 5. oktobra 2000. godine da uđe u veći dio zemalja EU i u USA, danas je ponovo na liniji konfrontacija sa svijetom i susjedima. Njegova retorika je nediplomatska i retrogradna, a fokusirana je na plasiranje neistina i teških uvreda na račun Crne Gore. Sve je ovo dio i aktuelne političke situacije u Srbiji i aktuelne predizborne kampanje. U stanju je da zarad političkih poena rizikuje ozbiljno narušavanje mira sa Crnom Gorom samo radi rezultata na izborima. Ista retorika se pojavljuje u zvaničnom obraćanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra Vojske Aleksandra Vulina, kao i verbalno nevješte premijerke Srbije Ane Brnabić. Ovaj trend atakovanja na crnogorsku vlast, narod i identitet podržava ogroman broj pripadnika tzv društvene elite u Srbiji i na taj način se stvara egzaltirana atmosfera nacionalističke blasfemije koja je direktno uperena i protiv sve malobrojnijih Crnogoraca u Srbiji koji su obespravljeni i obilježeni kao otpadnici iz ‘srpstva’ i kao takvi izloženi raznim pritisima i asimilaciji. Sve je ovo usmjereno kao pritisak na njih, jer predstoji Popis stanovništva Srbije u kome se očekuje da Crnogorci pod pritiscima nestanu kao nacionalna zajednica”, ističe se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Unije Mirsad Jahović.

Unija CG US Global poziva crnogorsku i međunarodnu javnost da se suprostavi ovoj nacionalističkoj pošasti i doprinese vraćanju mira i stabilnosti u region Balkana.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Knjaz
Knjaz
04.06.2020-12:36 12:36

Ovakve vijesti i ovakva nazovi udruzenja samo zavadjaju narod koji je i ovako na ivici zivaca