Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Šef Hamasa u Iranu, primio ga ajatolah

Klerikalni iranski establišment upozorio je Izrael, zemlju koju odbija da prizna, na teške posljedice, nastave li se napadi na Pojas Gaze

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei sastao se u Teheranu s čelnikom palestinske grupe Hamas koju podržava Teheran, Ismailom Hanijom, objavili su u nedjelju iranski državni mediji, dan nakon što je Hamasov zvaničnik rekao da su se sastali proteklih dana.

Mediji prenose da je Ismail Hanija, koji od 2019. živi na relaciji Katar – Turska, “izvijestio Ali Hameneija o najnovijim događanjima u Pojasu Gaze i o zločinima cionističkog režima u Gazi, kao i o događajima na Zapadnoj obali”.

Islamska Republika kaže da podržava Hamas, ali nije odigrala nikakvu ulogu u iznenadnom prošlomjesečnom napadu militanata na Izrael.

“Ajatolah Hamnei pohvalio je postojanost i otpor naroda Gaze, izrazivši veliko žaljenje zbog zločina cionističkog režima, koji direktno podržavaju Vašington i neke zapadne zemlje”, objavila je iranska državna TV.

Ne navodeći kada je sastanak održan, iranska novinska agencija Tasnim objavila je kako je vrhovni iranski vođa Hamnei “istakao dosljednu politiku Teherana koja se sastoji u podršci palestinskim snagama otpora u borbi protiv cionističkih okupatora”.

Klerikalni iranski establišment upozorio je Izrael, zemlju koju odbija da prizna, na teške posljedice, nastave li se napadi na Pojas Gaze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve