Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Napadači u Jerusalimu ubili najmanje dvije osobe, osam ranjeno

Napadači su došli iz istočnog Jerusalima, rekao je novinarima na licu mjesta policijski komandant Doron Turgeman

Dva palestinska napadača otvorila su vatru na autobuskoj stanici tokom jutarnjeg špica na ulazu u Jerusalim, ubivši najmanje dvije osobe i ranivši još osam, saopštila je izraelska policija.

„Dvojica terorista su naoružani vozilom stigli na lice mjesta, ovi teroristi su otvorili vatru na civile na autobuskoj stanici i potom su neutralisani od strane snaga bezbjednosti i jednog civila“, saopštila je izraelska policija, kako prenosi Rojters.

Napadači su došli iz istočnog Jerusalima, rekao je novinarima na licu mjesta policijski komandant Doron Turgeman.

Veliki broj kola hitne pomoći i policije okupio se u ulici koja je bila krcata jutarnjim putnicima na posao, a policija je saopštila da pretražuje područje kako bi se uvjerila da nema drugih napadača.

Američki ambasador u Izraelu osudio je pucnjavu. „Gnusan teroristički napad u Jerusalimu jutros. Nedvosmisleno osuđujemo takvo brutalno nasilje“, rekao je ambasador Džek Lu.

Do nasilja je došlo kada su Izrael i Hamas u četvrtak, u posljednjem trenutku, postigli sporazum o produženju šestodnevnog prekida vatre u Gazi za još jedan dan, kako bi se pregovaračima omogućilo da nastave da rade na sporazumima o razmjeni talaca koji se drže u obalskoj enklavi za palestinske zatvorenike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve