Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Julija Navaljna traži da joj vlasti predaju tijelo supruga: Želimo da ga sahranimo na human način

Već smo znali da je Putinova vjera lažna. Međutim, sada to vidimo jasnije nego ikada, rekla je Navaljna, obučena u crno.

Supruga ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna u subotu je zatražila da ruske vlasti predaju njegovo tijelo kako bi ga sahranila i optužila je “demonskog” ruskog predsjednika Vladimira Putina za “mučenje” njegovog tijela.

Navaljna je u šestominutnom videu objavljenom na Jutjubu optužila Putina da tijelo njenog muža drži kao “taoca” i dovela je u pitanje Putinovu hrišćansku vjeru, koju on često ispovijeda.

Navaljnijeva majka Ljudmila je u petak rekla da su ruski istražitelji odbili otpustiti njegovo tijelo iz mrtvačnice u udaljenom arktičkom gradu Salehardu jer nije pristala da ga sahrani bez javne sahrane.

Kazala je da joj je zvaničnik rekao da bi trebala da pristane na njihove zahtjeve s obzirom na to da se Navaljnijevo tijelo već počelo da se raspada.

Navaljnijevi saradnici su u subotu rekli da su vlasti prijetile da će ga sahraniti u udaljenoj zatvoreničkoj koloniji u kojoj je umro ako porodica ne pristane na njihove zahtjeve.

Julija Navaljna je u videu tvrdila da je Putin lično odgovoran za to i da “muči” Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio za njegova života.

“Već smo znali da je Putinova vjera lažna. Međutim, sada to vidimo jasnije nego ikada”, rekla je Navaljna, obučena u crno.

“Nijedan pravi hrišćanin ne bi mogao da učini što Putin sada radi s Aleksejevim tijelom”, dodala je.

Otkako se vratio na mjesto predsjednika 2012., Vladimir Putin sebe prikazuje kao branitelja tradicionalnih, konzervativnih vrednosti nasuprot nečega što opisuje kao nagrizajući zapadni liberalizam.

Takođe, naglašava svoju bliskost s Ruskom pravoslavnom crkvom u kojoj redovno prisustvuje obredima u vrijeme praznika i često govori o svojoj vjeri.

Navaljna je rekla da je njen suprug bio pobožan hršćanin, koji je odlazio u crkvu i da je njegov politički aktivizam nadahnut hršćanskim vrijednostima.

“Vratite nam telo moga muža. Želimo da ga sahranimo na human način, u zemlji, kao što je običaj u pravoslavnom hršćanstvu”, zaključila je u videu.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
24.02.2024-13:40 13:40

…ubio Alekseja a sad hoce porodicu da terorise i psihicki ih ubija …Rusija krasna zemlja sa divnim narodom nije zasluzila da im sve ovo radi jedna bolesna ološ …