Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Sud u Moskvi stavio Juliju Navaljnu na međunarodnu potjernicu

''Julija Borisovna nije bila dostupna istražnim organima u prethodnoj istrazi. S tim u vezi, ona je stavljena na potjernicu'', navodi se u saopštenju suda

Basmanski okružni sud Moskve izdao je danas nalog za hapšenje u odsustvu za udovicu ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Juliju Navaljnu zbog navodnog učešća u ekstremističkoj zajednici.

„Julija Borisovna nije bila dostupna istražnim organima u prethodnoj istrazi. S tim u vezi, ona je stavljena na potjernicu“, navodi se u saopštenju suda, prenosi Izvestija.

Pojašnjava se da je sud odlučio da donese preventivnu mjeru protiv Julije Navaljne nakon razmatranja predstavke istražnih organa.

„Ona se tereti da je počinila krivično djelo iz djela 2 člana 282.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije – učešće u ekstremističkoj organizaciji“, dodaje se u saopštenju.

Period pritvora računa se od trenutka izručenja na teritoriju Rusije ili od trenutka pritvora na teritoriji Ruske Federacije.

Federalno nadzorno tijelo za finansije, Rosfinmonitoring danas je donio odluku da Navaljnu uvrsti u registar organizacija i pojedinaca uključenih u ekstremističke aktivnosti ili terorizam.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve