Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Izrael priprema recipročne mjere zbog zabrane izvoza turske robe

Tursko Ministarstvo trgovine danas je saopštilo da je Turska danas ograničila izvoz robe u Izrael, kao odgovor na rat u Gazi

Izrael priprema listu turskih proizvoda čiji uvoz će biti zabranjen, kao recipročnu mjeru za na prethodne korake Ankare.

Tursko Ministarstvo trgovine danas je saopštilo da je Turska danas ograničila izvoz robe u Izrael, kao odgovor na rat u Gazi.

Ograničenje se odnosi na proizvode od čelika, gvožđa i aluminijuma.

”Izrael neće odobravati jednostrano kršenje trgovinskih sporazuma i preduzeće istovjetne mjere koje će nanijeti štetu turskoj ekonomiji. Naredio sam da se pripremi lista proizvoda čiji će Izrael izvoz spriječiti iz Turske”, napisao je ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac na platformi Iks.

On je dodao da je naredio da budu kontaktirane druge države i organizacije u SAD kako bi bila zaustavljena ulaganja u Tursku i spriječen uvoz proizvoda iz Turske.

Takođe je naveo da će od američkog Kongresa tražiti da uvede sankcije Turskoj.

U objavi na mreži Iks Kac je dodao da predsjednik Redžep Tajip Erdogan “žrtvuje ekonomske interese naroda Turske za podršku ubicama Hamasa u Gazi”.

Turska je od početka napada Izraela na Gazu jedan od najglasnijih kritičara Tel Aviva. Erdogan poziva na prekid vatre i optužuje Izrael za genocid u Gazi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve