Američki lovci presreli ruske bombardere blizu Aljaske

U današnjem saopštenju navodi se da su dva američka borbena aviona "F-22" presrela dva ruska bombardera "Tu-95" koji mogu da nose nuklearno oružje, a da su kasnije druge dvije američke letjelice presrele grupu ruskih aviona "Tu-95" i "Su-35"

Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

Ilustracija/Alexei Danichev /Sputnik via AP

U današnjem saopštenju navodi se da su dva američka borbena aviona “F-22” presrela dva ruska bombardera “Tu-95” koji mogu da nose nuklearno oružje, a da su kasnije druge dvije američke letjelice presrele grupu ruskih aviona “Tu-95” i “Su-35”.

CNN je javio da su ruski avioni ušli u Identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Aljaske, koja se prostire na 320 kilometara od zapadne obale američke države.

Ruski Ministarstvo odbrane potvrdilo je incident i saopštilo da su američki avioni “ispratili” ruske bombardere, čiji je let trajao ukupno 12 časova.

Turska novinska agencija “Anadolija” prenijela je da su ruski bombarderi sve vrijeme bili u međunarodnom vazdušnom prostoru

Komentari

avatar