Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Žrijeb: Budvani dobijaju ime rivala za prvo kolo kvalifikacija u LŠ

Budvani su jedna od 14 ekipa koja će početi takmičenje od prvog kola kvalifikacija, dok će Lindaren (Švajcarska), Bigbank (Estonija) i Komarno (Slovačka) morati u pretkvalifikacije

Odbojkaški klub Budva, jedini predstavnik Crne Gore iduće sezone na evropskoj sceni, danas će žrijebom u Luksemburgu saznati ime rivala za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Budvani su jedna od 14 ekipa koja će početi takmičenje od prvog kola kvalifikacija, dok će Lindaren (Švajcarska), Bigbank (Estonija) i Komarno (Slovačka) morati u pretkvalifikacije. Kako se radi o tri tima u pretkvalifikacijama, jedan će žrijebom direktno u prvo kolo kvalifikacija, dok će preostala dva tima međusobno u pretkvalifikacionom dvomeču odlučiti ko će biti 16. tim u prvom kolu kvalifikacija.

Pored Budve, prve runde će igrati, i svi su potencijalni rivali našeg šampiona, Karlovarsko (Češka), Olimpijakos (Grčka), Šahtjor (Bjelorusija), Ford Levoranta (Finska), Benfika (Portugal), Hebar (Bugarska), UVC Holding (Austrija), Mladost Zagreb (Hrvatska), Draizma Dinamo (Holandija), Mladost Brčko (Bosna i Hercegovina), Las Palmas (Španija), Arkada (Rumunija) i IBB London (Engleska).

U grupnu fazu (4. runda) direktno idu Lube, Peruđa, Trentino (Italija), Dinamo Moskva, Zenit Sankt Peterburg, Lokomotiva Novosibirsk (Rusija), Jastržebski, Kozle, Varšava (Poljska), Berlin, Fridrihshafen (Njemačka), Ziratbanka, Fenerbahče (Turska), Ruselar, Mazeik (Belgija), Kan (Francuska), Maribor (Slovenija) i Vojvodina (Srbija).

Žrijebom će, takođe, biti određen kompletan kostur za prva tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i za CEV kup, pa će Budvani znati sa kim će igrati eventualno u drugom i trećem kolu kvalifikacija za LŠ, kao i ko bi im mogli biti rivali u CEV kupu, u slučaju eliminacije u bilo kojoj od tri runde kvalifikacija u najjačem klupskom takmičenju.

Prvi mečevi prvog kola kvalifikacija se igraju između 5. i 7. oktobra, revanši su između 12. i 14. oktobra. Pobjeda u prvom kolu donosi i novčani bonus od 3.000 eura, a poraz 2.000.

Ove sezone u evrokupovima nastupiće rekordnih 197 klubova (164 prošle sezone) iz 36 zemalja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve