Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zora se sprema za baraž, na klupi i terenu rekorder crnogorskog fudbala

Naš poznati internacionalac Ivan Bošković (40) došao je u Zoru da iskustvom i znanjem pomogne u ostvarenju cilja, a to je promocija u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu

Kao igrač je u sezoni 2009/10. postigao 28 golova i time postao rekorder crnogorskog fudbala, a kako stvari stoje još dugo će ovaj učinak ostati misaona imenica za mnoge koji priželjkuju da im se ostvare takvi snovi.

Naš poznati internacionalac Ivan Bošković (40) došao je u Zoru da iskustvom i znanjem pomogne u ostvarenju cilja, a to je promocija u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu.

Zasigurno će njegove mlađe kolege imati od koga da uče jer je popularni Bole imao zaista bogatu domaću i međunarodnu karijeru nastupajući za Sutjesku, Budućnost, Grbalj, te klubove iz Francuske, Srbije, Uzbekistana i Tajlanda.

Tako će se klub dodatno ojačati ne samo u igračkom, već i u stručnom štabu.

Bošković je radio dvije sezone u fudbalskoj akademiji jednog od najboljih uzbekistanskih klubova, Bunjodkoru, a bio je i u tajlandskom Huai Talaengu i Lampangu.

Trenutno je energiju usmjerio na dobijanje Pro licence i ovdje je kratko vrijeme, najvjerovatnije do aprila, i u narednih par mjeseci nastojaće da što više pomogne ”plavo-bijelima” u organizacionom i stručnom dijelu.

– Kao Danilovgrađanin osjećam potrebu da pomognem bilo kom sportskom kolektivu kako bi se bolje razvijao i afirmisao. Iskreno sam se obradovao lijepoj ideji agilnog rukovodstva Zore da na obali Zete ponovo zaživi jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori, koji bi već naredne sezone mogao da se takmiči u Drugoj ligi – rekao je Bošković, napominjući da veliki broj talentovanih igrača iz ove sredine nema uslove i mogućnosti da gradi karijeru u rodnom mjestu, nego traže angažmane u drugim klubovima.

Upravo to će, prema njegovim riječima, biti glavni zadatak uprave – da se oni zadrže u Spužu i da im se omogući da napreduju.

Da pod Spuškom glavicom počinje nova fudbalska era, dobili smo obećanje od čelnika Zore koji privode kraju izradu projektne dokumentacije za izgradnju stadiona u mjestu Klikovače, sa pratećim sadržajima koji će imati status sportskog kompleksa za sve koji vole rekreaciju i zdrav život, i naravno perspektivne mladiće i djevojke željne dokazivanja.

Na ovom planu, kao i do sada, očekuju podršku FSCG, zatim lokalne uprave i prijatelja koji su im u više navrata izlazili u susret.

Ipak, za sada, kako kažu, prioritet je takmičarski nastup jer vatreno krštenje Zoru očekuje u baražu za popunu Druge lige, pa će do kraja prelaznog roka nastojati da osvježe redove sa još nekoliko iskusnih igrača.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve