Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Zbog nesuglasica sa predsjednikom ide iz Budućnosti?

Crnogorski reprezentativac nije konkurisao za prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Lapija pod Goricom, gdje je domaćin slavio sa 2:0. Razlog je upravo narušena relacija Ivanovića i glavnog čovjeka kluba

Jedan od najboljih fudbalera Budućnosti Igor Ivanović napušta klub i na pragu je prelaska u Dečić – saznaje Pobjeda.

Do ovakvog epiloga došlo je nakon nesuglasica između iskusnog krilnog napadača i predsjednika Veselina Mijača. Iz krugova bliskih ,,plavima“, moglo se čuti da je do zatezanja odnosa došlo zbog visine premija, koje bi trebalo da pripanu igračima i stručnom štabu u slučaju dobrog rezultata u Evropi. Upućeni trvde da postoji još nekoliko internih stvari koje su posljednjih dana uticale da Ivanović digne sidro.

Crnogorski reprezentativac nije konkurisao za prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Lapija pod Goricom, gdje je domaćin slavio sa 2:0. Razlog je upravo narušena relacija Ivanovića i glavnog čovjeka kluba.

Sukob se dogodio nedavno, ali u srijedu i četvrtak stizale su informacije da će nesporazum biti ispeglan na sastanku u petak. Ipak, od pomirenja ništa. Problem je eskalirao do te mjere da je Ivanović zatražio raskid saradnje.

Sve se ovo deševa u trenucima kada Budućnost hvata zalet na ino sceni. U momentu kada ima lijepu priliku da se plasira u drugo kolo međunarodnog takmičenja. Kada može donekle da izbriše prošlogodišnju sramotu od 13 primljenih golova u četiri meča sa Fincima i Faranima.

Umjesto mira za pripremu revanša na Kosovu 14. jula, gdje će ,,plavima“ za eliminaciju Lapija biti potrebno i nešto više od samog kvaliteta – klub potresa odlazak igrača koji se ponašanjem i učinkom na terenu nametnuo kao lider, vođa, pogotovo nakon odlaska pojedinaca koji su ostavili dubok trag pod Goricom.

Da je tako – svjedoči i odluka rukovodstva da tokom priprema na Zlatiboru produži ugovor sa trideset jednogodišnjim krilnim napadačem do 2024.

Ivanović je prepoznat kao neko ko bi i ubuduće trebalo da rješava utakmice, daje i namješta golove, razigrava ekipu, bude primjer mladima koji će ga jednog dana naslijediti. Ali, nepune tri neđelje od objave sa srpske planine – stiže kraj. Čeka se da Igor potpiše raskid ugovora, a potom potraži novu sredinu.

Odmah je uslijedio poziv Sutjeske, nekadašnjeg Ivanovićevog kluba kojem je saopštio da poslije Budućnosti ne želi da se vrati u Nikšić, a u red stoji Dečić koji je trenutno najrealnija opcija za nastavak karijere iskusnog napadača.

Moguće da se u trku uključi još neki domaći prvoligaš, ali teško da neko može da pokvari planove Tuzana.

Mijač je nakon prošlogodišnjeg debakla na evropskoj pozornici ispratio senatore – Draška Božovića i Petra Grbića, malo je falilo da se ranije to dogodi i sa Milošem Raičkovićem, a ovog ljeta usljed mimoilaženja sa predsjednikom, klub napušta Ivanović.

Momak koji je postao simbol trofeja u Crnoj Gori, neko ko je pravio prevagu gdje god je bio.

Ivanović je za Budućnost potpisao 2018. godine, a u ,,plavo-bijelom“ dresu je na 113 ligaških nastupa – 38 puta bio strijelac.

Prethodno je bio član Sutjeske, Rudara, OFK Beograda i Zire iz Azerbejdžana.

Podigao je devet trofeja – četiri titule i pet pehara Kupa. Bio je najbolji igrač i strijelac Telekom 1. CFL. Redovno je zauzimao mjesto u idealnom timu prvenstva.

U majici ,,hrabrih sokola“ ima 11 utakmica i tri pogotka.

Sve su prilike da Dečić dobija ogromno pojačanje. Kapitalca sa kojim može da ide i na šampionski tron.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
10.07.2022-14:03 14:03

Izgleda kao da su nekome porasli apetiti pa bi da uslovljava…