Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Žakelj: Momci su dali svoj maksimum u situaciji u kojoj jesmo

Trener ''studenata'' Andrej Žakelj je čestitao Zvezdi na pobjedi

SC Derbi je poražen u Beogradu od Crvene zvezde (90:70), u meču u kojem je nastupio bez trojice igrača – Džeksona, Slavkovića i Baćovića, a odolijevao je do početka drugog poluvremena (46:40)…

Trener “studenata” Andrej Žakelj je čestitao Zvezdi na pobjedi.

– Momci su dali svoj maksimum u situaciji u kojoj jesmo. Dok imamo snage i koncentracije, mi možemo da igramo i protiv boljih od nas. Bez tri-četiri igrača, kad nemamo rotaciju, kad krene dolje onda je teško da se oporavimo. Neki mlađi igrači su borili malo više prilike, i ja sam, generalno, zadovoljan pristupom. U skoku nismo mogli da pariramo, kao u nekim kontakt situacijama. Veliki je umor, ne treniramo “pet na pet”, pošto nas nema dovoljno, ali nema veze, bitno je da se borimo, i kad se svi igrači vrate, sve će da izleda bolje – rekao je Žakelj.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je kazao je da njegova ekipa igrala “protiv jedne izuzetno talentovane ekipe, koja igra brzu košarku, koja se bori i zaista igra modernu košarku”.

– Mislim da smo odigrali veoma dobro i da nijesmo imali jedan pad koncentracije kod nekih igrača i u pojedinim momentima želju da igramo za publiku malo, mislim da bi bila jedna kompletna utakmica. Ovako su te dvije stvari malo pokvarile. Mislim da smo se borili, htjeli smo, bili smo fokusirani, naročito u tako kratkom periodu da sam zadovoljan igrom – rekao je Ivanović, a onda prokomentarisao mali broj navijača u dvorani i obratio se direktno jedinom prisutnom novinaru u sali za konferencije:

– Zahvalio bih se našoj divnoj publici koja je došla u malom broju, ali to su pravi navijači, isto kao i gospodin novinar koji je došao, čestitam, čestitam. Treba doći i kad su malo lošije utakmice i kad se lošije igra, a ne samo kada su velike utakmice, svaka ti čast – dodao je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve