Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

WABA liga: Aleksić najbolja u šutu za tri poena

Članica bugarske Montane je u dosadašnjem dijelu postigla čak 28 trojki (42 odsto uspješnosti), pa je najbolja u šutu van linije 6,75. Drugo mjesto drži Sofija Olić iz Partizana sa 26, ali mnogo slabijim procentom (34 odsto), dok je članica banjalučkih Orlova Tamara Rajić na 12 utakmica (tri više od Aleksić) postigla 22 trojke (sa prosjekom 24 odsto)

Snežana Aleksić, kapitenka crnogorske košarkaške reprezentacije, najboljaje trojkašica WABA lige.

Članica bugarske Montane je u dosadašnjem dijelu postigla čak 28 trojki (42 odsto uspješnosti), pa je najbolja u šutu van linije 6,75.

Drugo mjesto drži Sofija Olić iz Partizana sa 26, ali mnogo slabijim procentom (34 odsto), dok je članica banjalučkih Orlova Tamara Rajić na 12 utakmica (tri više od Aleksić) postigla 22 trojke (sa prosjekom 24 odsto).

Podgoričanka je dobru formu potvrdila u posljednja dva meča (protiv Orlova šutirala je trojke 9/7, protiv Banovića 7/5), a zanimljivo je da će za deset dana Montana gostovati u derbiju kola ekipi Budućnost Bemaxa.

Aleksić je prije dvije godine na fajnal foru u Celju postigla odlučujuće poene za Beroe u finalu WABA lige protiv Budućnosti, kada je i bila MVP završnog turnira.

Karijeru je počela u Budućnosti, a onda je krenula njena ino karijera Šibenik, Neas, te misija po Rusiji gde je nastupala za Spartak Noginsk, Dinamo iz Moskve, sa kojim je osvojila Evrokup, te Čevakata.

Igrala je i u Turskoj (Čanik), Mađarskoj (Pečuj), ali ima i priličan staž u španskoj košarci, poseban uspjeh napravila je u sezoni 2017/2018. kada je sa Valensijom izborila plasman u elitnu diviziju. Igrala je u Argentini, Nemačkoj, Švajcarskoj…

Kapitenka crnogorske reprezentacija ovog ljeta (17 -27. juna u Francuskoj i Španiji) ispisaće istoriju, jer će odigrati čak šesto Evropsko prvenstvo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve