Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Pobjeda izmakla u finišu, ali je i bod dobar

Jasno je da dosadašnji rezultati nijesu slučajnost, te da Podgorica nakon debitantske sezone u kojoj joj je za dlaku izmaklo učešće na evropskoj sceni ima kapacitet da se bori za velike stvari. Remi protiv Zete nastavak je niza za četu trenera Milorada Pekovića, koja uz Dečić nema poraz ove sezone

Lider ne posustaje – Podgorica je i nakon šestog kola na vrhu prvoligaške tabele. Najmlađi crnogorski prvoligaš osvojio je bod na gostovanju Zeti, a uz remi Dečića i Sutjeske, zadržao je prvo mjesto sa dva boda viša u odnosu na Tuzane. Bod u Zeti svakako je dobar rezultat, ali Podgorica je i sa igračem manje uspjela da povede i do samog kraja bila na pragu brejka.

FK Podgorica, Foto: Dnevne novine

Međutim, jasno je da dosadašnji rezultati nijesu slučajnost, te da Podgorica nakon debitantske sezone u kojoj joj je za dlaku izmaklo učešće na evropskoj sceni ima kapacitet da se bori za velike stvari. Remi protiv Zete nastavak je niza za četu trenera Milorada Pekovića, koja uz Dečić nema poraz ove sezone.

“Znali smo da nas očekuje težak meč, na neugodnom terenu. Nije sve najbolje krenulo po nas, ali i nakon tog isključenja Suzukija, vjerovali smo u sebe. Naravno, ostaje žal što nijesmo osvojili sva tri boda, jer smo do finiša vodili, ali mislim da ne treba da budemo nezadovoljni, a prije svega zbog činjenice da smo i dalje na prvom mjestu na tabeli”, kazao je Jovan Vujović, vezista Podgorice.

Derbi na ,,Trešnjici” u prvom dijelu igre nije donio očekivan fudbal – bilo je dosta faulova, malo pravih šansi, pa je očigledno Zeta uspjela da uspori ritam Lješkopoljaca, kojima je dugo trebalo da dođu do prave igre i da ugroze prvog crnogorskog šampiona.

“Činjenica je da u prvom poluvremenu nijesmo bili na nivou na kojem smo bili do sada. Nijesmo uspjeli da dođemo do naše igre, da ugrozimo rivala, a u samom finišu prvog dijela smo ostali i sa igračem manje. Znali da nas u nastavku čeka paklen posao, ali smo u drugom poluvremenu i pored toga što smo bili brojčano slabiji, ispoštovali sve zadatke koje smo dobili od stručnog štaba i pokazali da smo tim i prava ekipa. Igrali smo dobro u odbrani, bili kompaktni i imali neke polu kontre i kontre iz kojih smo i izborili jedanesterac i stigli do vođstva”, kazao je Vujović, koji je i pogodio sa bijele tačke za prednost Podgorice.

Ipak, u samom finišu Zeta je stigla do izjednačenja, ali je Podgorica sačuvala lidersku poziciju. Ali, vremena za euforiju nema, jer već sjutra Podgorica u derbiju dočekuje Dečić, pa će to biti prilika za sudar dva vodeća tima i jedina neporažena u dosadašnjem dijelu sezone.

“Na nama je da treniramo jako kao i do sada i da nastavimo u istom ritmu. Fokusirani smo na taj duel sa Dečićem, sa željom da nastavimo pozitivan niz”, objasnio je Vujović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve